Buss ohoj!

Buss ohoj! – Men också tåg och hoj, spårvagn och hoj eller varför inte båt och hoj? Det finns många sätt att resa hållbart med en vikcykel. Buss ohoj! är en satsning för att fler ska upptäcka fördelarna med att kombinera vikcykel och kollektivtrafik för sina resor.

Bilister får testa på att vara flexikanter

Deltagarna i Buss ohoj! är ambassadörer för hållbart resande. De får testa på att vara ”flexikant” – en flexibel och nytänkande trafikant – samtidigt som de inspirerar andra till hållbara resvanor.

Projektet pågår i tre månader och vänder sig till dig som oftast kör bil och vill använda cykel mer i dina vardagsresor. Med en vikcykel kan du kombinationspendla med kollektivtrafik och cykeln som viks ihop vid transport och förvaring. Det är bra för hälsan och klimatet, och är ett smidigt sätt att ta sig fram!

Ansök till Buss ohoj! hösten 2018

Vill du bli en av våra Buss ohoj!-ambassadörer och testa på vardagen som flexikant? Ansökan till höstens omgång av Buss Ohoj är öppen mellan 21 maj och 3 juni.

Till ansökningsformuläret

Projektperioden börjar 20 augusti och avslutas 12 november.

Du får genomgå hälsoundersökningar före och efter projektet för att utvärdera hälsoeffekterna av dina nya resvanor.

Som ambassadör vill vi att du är med och berättar om din upplevelse i våra sociala medier. Våra nuvarande flexikanter går att följa på Instagram @BussOhoj där de turas om att berätta om sin cykelvecka.