Talstimulans

 = För Iphone / Ipad

 = För mobiler med Android

 


 
 Babbapp (Babblarna)

Talstimulerande app för barn i tidigt stadie av talutvecklingen. Figurerna Babblarna inbjuder användaren till att härma dem i sång, dans och tal. Roliga filmklipp med Babblarna finns även att hitta på Youtube. 

Babblarna - iTunes 


 Bokstavspussel 

App där det dels finns ett färdigt utbud av bilder att ljuda och bokstavera samman ord till, dels möjligheter att lägga in egna bilder, ljud och text att arbeta med. Det går att skriva med andra bokstäver än svenska och träna tal på olika språk, beroende av vilka tangentbord man själv lagt in i iPaden. Användaren kan lyssna och träna på både enskilda bokstavsljud och på orden i helhet. Man drar bokstäverna till rätt plats i ordet och övningarna är självrättande. Appen kan användas både för talträning och för läs- och skrivträning. 

Bokstavspussel - iTunes 


 Fonemo och Fonemo Pro 

I talträningsappen Fonemo ingår s-ljudet från början och ytterligare språkljud kan köpas till inom appen. Alternativt kan Fonemo Pro inhandlas redan från början om man vet att man vill träna på alla språkljuden. Ord och ljud tränas i memoryspel och det går att växla mellan tre olika svårighetsgrader. Appen kan användas till att talträna på svenska, norska och engelska. 

Fonemo - iTunes