Manuell rullstolsträning för barn 3-7 år

Har ditt barn fått en rullstol och vill bli bättre på att köra den på egen hand? Då kan gruppen Rullstolsträning för 3-7 åringar passa er.

Ditt barn får träna på att köra rullstol i lekfulla aktiviteter, träna manövrering av rullstolen över olika hinder, träna förflyttning i och ur rullstolen samt lära sig hur man sköter sin rullstol.

Gruppen innefattar fem tillfällen som alla liknar varandra i upplägg så att ditt barn kan känna igen och lära sig de olika momenten i sin egen takt. Ditt barn ska kunna medverka i gruppsammanhang och kunna ta enklare instruktioner. Om ditt barn har behov av stödperson eller om du som förälder önskar vara med i gruppen går det bra.

Målet med gruppen:

Utveckla sin självständighet vid förflyttning i manuell rullstol. Kunna framföra och manövrera sin rullstol på egen hand och kunna vara helt eller delvis självständig i förflyttning i rullstol. Få träffa andra i liknande situation.

Manuell rullstolsträning för barn 3-7 år, Hisingen. Start 3 maj

Datum: 3 maj, 10 maj, 17 maj, 24 maj och 31 maj
Tid: 14:15-15:30
Plats: Habiliteringen Hisingen - barn och ungdom. Regnbågsgatan 1A
Vid frågor kontakta: Annika Brorsson, arbetsterapeut 0706-52 20 65

Intresserad?

Kontakta ditt habiliteringsteam om du är intresserad att delta i en grupp. Du kan söka en grupp vid vilken habiliteringsmottagning som helst i hela Västra Götaland.

Senast uppdaterad: 2017-05-15 13:58