Sjukfrånvaroregistrering i förskolan

Hyfs har sedan starten 2006 fört statistik över barnens sjukfrånvaro. Sedan hösten 2014 registrerar många förskolor i Västra Götaland via en webbenkät. Det möjliggör för förskoleavdelningen att direkt se avdelningens sjukfrånvaro och den genomsnittliga närvaron i procent. Statistiken har gett Hyfs en kunskap om den genomsnittliga sjukfrånvaron för respektive månad och kan användas som ett jämförelsetal. 

Vi presenterar fortlöpande sjukfrånvarostatistik i vårt nyhetsbrev och på denna sida. Hyfs-sjuksköterskan i ert område bevakar sjukfrånvaron och hör av sig vid behov till de förskolor som registrerar sin sjukfrånvaro. 

En dagjournal är under uppdatering och kommer att publiceras inom kort. Behöver ni hjälp, hör av er till er Hyfs-sjuksköterska.  

För förskolor i Göteborg stad, som rapporterar in via sina dagjournaler och som önskar rapportera via webben eller ni andra som vill börja registrera eller har frågor, hör av er till er Hyfs-sjuksköterska.  

Manual för sjukfrånvaroregistrering 

Registrering för förskolor i Göteborg

Registrering för förskolor i Fyrbodal, Skaraborg, Södra Bohuslän och Södra Älvsborg 

TEST
för dig som vill testa att registrera sjukfrånvaro utan att det sparas. 
Testsida för sjukfrånvarorapportering

Sjukfrånvaro 2017 
Sammanställning av sjukfrånvaroregistrering januari - november 2017 

 

IFAU´s utvärdering (från december 2016)

IFAU´s rapport "Sjukfrånvaro bland förskolebarn - lärdomar från en satsning på förbättrad hygien" om Hyfs arbete går att läsa på denna sida. 

 

Senast uppdaterad: 2017-12-20 14:18