Kulturregionen Västra Götaland

Kulturen har en central roll i Västra Götalandsregionen. Det märks genom målmedvetna satsningar och landets största regionala kulturbudget, både i kronor och ören och utslaget per invånare.

Kultur är en grundförutsättning för aktiva och engagerade medborgare – delaktighet bidrar till demokratisk utveckling. Kulturen kan få människor att växa och har stor betydelse för sysselsättning, regional utveckling och tillväxt i Västra Götaland.

Aktuellt

Det blev storslam för svenska filmaktörer vid den internationella filmfestivalen i Cannes 2017. Vinnaren av det prestigefulla priset Guldpalmen blev ingen mindre än regissören, manusförfattaren och västragötalänningen Ruben Östlund, som vann för sin film ”The Square”.

Nu är det möjligt att ansöka om 2017 års essästöd. Stödet riktar sig till skribenter och kulturtidskrifter verksamma i Västra Götalandsregionen.

Nu öppnar vi för ansökan om projektmedel för att välkomna flyktingar med kultur

Kulturnämnden satsar 400 000 kronor på kursen Atelier for Young Festival Managers 2018. Kultur i Väst och Göteborg ska därmed få värdskapet för kursen 2018.

Vägen mot världens största musikläger för barn och unga fortsätter. Västra Götalandsregionens kulturnämnd satsar nu 1 500 000 kronor för att genomföra det internationella musiklägret Side by Side by El Sistema 2017.

Följ oss!


Senast uppdaterad: 2017-04-21 11:48