Nominera till Unga Landsbygdspriset i Väst 2018

Nu är det hög tid att nominera företagare till Unga Landsbygdspriset i Väst 2018. Regionutvecklingsnämnden delar ut sitt pris för fjärde året i rad och två unga företagare har chans att vinna 25 000 kronor vardera. Ta chansen och uppmärksamma en duktig företagare på landsbygden i Västra Götaland!

Från och med 1 februari 2018 till och med 18 mars 2018 går det att nominera pristagare. För att ha chans att vinna priset ska man vara 15-30 år, bo och vara verksam med sitt företag på landsbygden eller i tätort med mindre än 10 000 invånare.

Kriterier för priset

Pristagarna ska på ett framgångsrikt sätt ha drivit sitt företag med den huvudsakliga omsättningen på landsbygden. Det kan vara såväl traditionellt lantbruksföretagande eller företagande inom helt andra branscher. Priset värdesätter ekonomiskt framgångsrikt företagande, miljöhänsyn, sociala aspekter, samhällsnytta och nya arbetstillfällen. 

Ålder på pristagaren ska vara 15-30 år.

Som landsbygd räknas i praktiken hela Västra Götaland utom de 20 största tätorterna. Priset ska hjälpa till att mobilisera och synliggöra ungt företagande på landsbygden.

En del av Västra Götalandsregionens program för entreprenörskap 

Pristävlingen instiftades 2014 och ska hjälpa till att mobilisera och synliggöra ungt företagande på landsbygden. Priset är numera en del av Västra Götalandsregionens program för entreprenörskap 2018-2020 där unga på landsbygden är en särskilt utvald målgrupp. Många mindre orter påverkas kraftigt av urbaniseringen. I dessa områden behövs därför en särskilt hög grad av företagsamhet och kreativa attityder, inte minst bland ungdomar, för att skapa goda förutsättningar för tillväxt.

Nominera pristagare 2018

Nomineringsperioden är öppen från och med 1 februari 2018 till och med 18 mars 2018.

Fyll i formulär för att nominera pristagare

Tidigare pristagare

Pristagare 2017

  • Kristel Detlefsen - Skorpans Djur- och Naturförskola i Munkedal
  • Malin Jakobsson - DalsSpira Mejeri i Färgelanda

Pristagare 2016

  • Charlotte Trogen - Trogens Place i Hedekas
  • Johanna och David Windestål - RCExplorer i Älgarås

Pristagare 2015

  • Madelene Holmström och Erik Lyräng - Café Bryggvingen och Lyröns Fisk på Orust 
  • Syskonen Lina, Sara och Kalle Persson - Lida Gård i Herrljunga

Moa Boéthius Lind

Regionutvecklare
Telefonnummer
E-post
Senast uppdaterad: 2018-02-01 13:29