Unga Landsbygdspriset i Väst

Unga Landsbygdspriset i Väst delas årligen ut till personer 15-30 år som på ett framgångsrikt sätt har startat eller drivit företag på landsbygden. Två unga företagare i Västra Götaland har chans att vinna 25 000 kronor vardera.

Läs om vinnarna 2017

Totalt kom det in 30 giltiga nomineringar 2017 med stor geografisk spridning i Västra Götaland, jämn könsfördelning och stor variation av branscher och affärsområden.

Här kan du se vilka två som fick Unga Landsbygdspriset i Väst 2017

Kriterier för priset

Pristagarna ska på ett framgångsrikt sätt ha drivit sitt företag med den huvudsakliga omsättningen på landsbygden. Det kan vara såväl traditionellt lantbruksföretagande eller företagande inom helt andra branscher. Priset värdesätter ekonomiskt framgångsrikt företagande, miljöhänsyn, sociala aspekter, samhällsnytta och nya arbetstillfällen. 

Ålder på pristagaren ska vara 15-30 år. Priset delas ut för insatser gjorda till och med 2016 års slut.

Som landsbygd räknas i praktiken hela Västra Götaland utom de 20 största tätorterna. Priset ska hjälpa till att mobilisera och synliggöra ungt företagande på landsbygden.

En del av programmet för Ungt Entreprenörskap i Västra Götaland

Pristävlingen har instiftats som en del av Västra Götalandsregionens program för Ungt Entreprenörskap 2013-2016, som innehåller satsningar på drygt 30 miljoner kronor.  I programmet är unga på landsbygden en särskilt utvald målgrupp. Många mindre orter påverkas kraftigt av urbaniseringen. I dessa områden behövs därför en särskilt hög grad av företagsamhet och kreativa attityder, inte minst bland ungdomar, för att skapa goda förutsättningar.

Nominera

Nomineringsperioden för Unga Landsbygdspriset 2017 är stängd. Håll utkik efter nästa omgång som öppnar runt årsskiftet 2017/2018.

Moa Boéthius Lind

Regionutvecklare
Telefonnummer
E-post

Utdelning 6 juni 2017

Utdelningen av Unga Landsbygdspriset i Väst  2017 skedde 6 juni i samband med Nationaldagsfirandet på två platser:

  • Munkedal Folkets Park
  • Färgelanda, Stigens Herrgård
Senast uppdaterad: 2017-11-29 12:39