Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Kombinera fortsatta högre studier med pågående karriär i ny utbildning på Göteborgs universitet

Sedan hösten 2016 erbjuds det nya internationella ettåriga EMAES - Execeutive Master's programme in European Studies vid Göteborgs universitet. Initiativet till programmet har tagits av ledamöterna i Rådet för Europastudier vid Göteborgs universitet (REGU) där bland annat andra EU-kommissionär Cecilia Malmström ingår.

EMAES utgångspunkt är att det finns behov av ett program som ger möjlighet att kombinera fortsatta högre studier med en pågående yrkeskarriär. Målgruppen är personer med olika utbildningsbakgrund, som hunnit skaffa sig kvalificerad kompetens och som hanterar Europafrågor i vid bemärkelse vid svenska och europeiska företag, förvaltningar och organisationer.

Deltagarna får möjlighet att applicera metoder och lösningar på aktuella frågor/problem på sin egen arbetsplats och inte minst det avslutande examensarbetet som med fördel sker i samråd med och utifrån de behov som finns på arbetsplatsen,  säger Urban Stranberg, studierektor vid statsvetenskapliga institutionen på Göteborgs universitet.

EMAES är ett tvärvetenskapligt program som ges på distans och halvfart och undervisningen sker på engelska. Tanken med distans och halvfartsstudier är att deltagarna samtidigt ska vara fortsatt aktiva i sina yrkesliv. Programmets pedagogiska modell innebär att sammanföra deltagarnas praktiska kunskaper med akademiska metoder och teorier via en kombination av distansstudier med några sammankomster per termin i Göteborg. Utbildningens syfte är att skärpa deltagarnas analytiska förmåga samt ge möjlighet att bli del av ett kvalificerat nätverk. Bredden i studentgruppens sammansättning gör att studenten möter andras kompetens, erfarenheter och infallsvinklar vilket också återspeglas och tas tillvara i programupplägget.