Nu startar Gothia Cup: Folktandvården på plats med stark laguppställning

Redo för avspark. Connie Cheng, Suzan Abdullah och Mina Mehrpour under Gothia Cup 2016. Här iklädda förra årets matchtröja. I samband med årets turnering är det även världspremiär för Folktandvårdens nya matchtröja med namn och nummer på ryggen. FOTO: Folktandvården Västra Götaland

Folktandvården satsar på rutin inför årets Gothia Cup-turnering. Precis som 2016 består laget av Mina Mehrpour, Connie Cheng och Suzan Abdullah från Folktandvården Angered. Nu väntar en intensiv fotbollsvecka i den mobila tandvårdskliniken på Heden.

Lagkapten Mina Mehrpour är tandläkare och en verklig Gothia Cup-veteran. Årets turnering är hennes femtonde i rad. Vid sin sida har hon tandhygienisten Connie Cheng och tandsköterskan Suzan Abdullah, även de med Gothia Cup-rutin sedan tidigare.

Som vanligt i Gothia Cup-sammanhang spelar Folktandvården alla sina matcher på hemmaplan, i en mobil tandvårdsklinik som står uppställd intill fotbollsplanerna på Heden i Göteborg.

Bra laga-anda viktigt

Mina har stor erfarenhet av att möta internationella patienter och känner att hon, Connie och Suzan tillsammans har det som krävs för en lyckad turnering.

– Först och främst har vi en mycket bra laga-anda. Att snabbt kunna laga skadade tänder är ett måste i de här sammanhangen.

– Sedan har vi en väl fungerande spelidé. När vi är satta under press av ett stort patienttryck backar vi hem i en 2-1-0-formation. Då täcker jag och Suzan ytan i behandlingsrum 1 medan Connie tar hand om behandlingsrum 2. I det läget släpper vi helt den offensiva ytan utanför kliniken, förklarar Mina och fortsätter:

– Men så fort vi kommer ur pressen ställer vi om till ett mer offensivt spel. I det läget växlar vi till 1-1-1 eller rent av 1-0-2 och kliver ut med en eller två medarbetare på ytan utanför entrén för att möta patienterna redan där.

Vinnande taktik för mobil klinik. Grundformationen är 2-1-0. Mina Mehrpour och Suzan Abdullah täcker ytan i behandlingsrum 1 medan Connie Cheng tar hand om behandlingsrum 2. I det läget släpper tjejerna helt den offensiva ytan utanför kliniken. Nadia Arkoazi finns redo för inhopp som reserv på hemmakliniken i Angered.

Låta borren göra jobbet

Mina trycker på vikten av att vara beredd på snabba omställningar. I en period med lågt tempo kan det plötsligt blixtra till och komma flera patienter samtidigt.

– Då gäller det att ta det lugnt och inte överarbeta situationen, utan spela smart och låta borren göra jobbet.

Mina, Connie och Suzan är nöjda med sina förberedelser och känner sig redo att kliva in i turneringen nu.

– Det är tuffa dagar med stundtals mycket arbete på Gothia Cup. Det gäller att ha fokus och tanda till ordentligt i alla lägen. Samtidigt är det viktigt att också njuta av hela upplevelsen och ha roligt tillsammans. Vi funderar till exempel på att träna in en särskild hålgest som vi kan använda när vi hjälpt patienter med karies, avslutar Mina.

Hemmaarena: Folktandvårdens mobila tandvårdsklinik
Invigd: 2016
Publikkapacitet: Två behandlingsrum med plats för en patient vardera + ytterligare tre platser i väntrummet.
Publikrekord: 37 patienter under en dag i Hindås, 2 maj 2017.
FOTO: Folktandvården Västra Götaland

Gratis tandvård för femtonde året i rad

Folktandvården Västra Götaland är på plats med en av sina mobila tandvårdskliniker under Gothia Cup 16-22 juli i Göteborg. Detta är femtonde året i rad som Folktandvården deltar och erbjuder gratis tandvård till alla spelare och ledare.

Kontakt

Mina Mehrpour
Lagkapten och klinikchef Folktandvården Angered
070-347 84 61

Inga Svensson
Kommunikatör, Folktandvården Västra Götaland
070-020 59 71

Senast uppdaterad: 2018-03-06 13:34