VGR möter vårdens framtida medarbetare

Med tandhygienistens hjälp testade högstadieeleverna att skrapa bort tandsten ur patienten Oskars mun.

Det var nyfikna högstadieelever som mötte Västra Götalandsregionens och IFK Göteborgs vårdrepresentanter under Vårddagen på Jättestensskolan. Eleverna fick ta blodprov på en armattrapp, mäta varandras blodtryck och ställa frågor om hur det är att jobba med hälso- och sjukvård.

Nog väcktes en och annan dröm om en framtid som fysioterapeut, sjuksköterska och tandsköterska, när högstadieeleverna fick prata med representanterna från ett tiotal olika yrken i hälso- och sjukvården. Alicia var en av eleverna på plats som redan nu vet att vården har något för henne.

– Min mamma jobbar på förlossningen, hon är den som hjälper barnmorskorna, och jag vill också jobba i vården. Jag vill jobba med något inom psykologi för då kan jag hjälpa människor. 

Vårddagen arrangerades av My Dream Now tillsammans med Västra Götalandsregionen och IFK Göteborg för att inspirera högstadieeleverna i deras planer för framtiden, med förhoppningen om att visa den bredd av yrken och möjligheter som finns inom hälso- och sjukvården.

För vissa var det obehagligt, men de flesta tyckte att det var spännande att ta ett blodprov på armattrappen fylld med röd saft.

– För att Västra Götalandsregionen ska klara sitt uppdrag att leverera hälso- och sjukvård till invånarna i framtiden måste vi berätta för ungdomarna om våra spännande och stimulerande yrken, säger HR-strategen Kristina Wallén som arbetar med tidig kompetensförsörjning i Västra Götalandsregionen.

– Vårddagen är starten på ett längre samarbete med My Dream Now, fortsätter Kristina. Till höstterminen ska Västra Götalandsregionen delta i My Dream Nows klasscoachprogram. Då kommer yrkesrepresentanter, från flera olika yrken och organisationer, att bli så kallade klasscoacher. Tillsammans kommer de under läsåret att inspirera eleverna till att hitta och följa sina drömmar, för att kanske en dag i framtiden mötas som kollegor.

Kontakt

Kristina Wallén
HR-strateg, Koncernkontoret
0700 - 82 30 75
E-postadress

Senast uppdaterad: 2018-03-06 13:34