ALSG

ALSG Sweden bildades 2004 för att i Sverige introducera och genomföra ett urval av de internationellt erkända kurser som utvecklats av stiftelsen Advanced Life Support Group i Manchester, Storbritannien, och som genomförs i många andra länder

Enligt avtal med ALSG i Manchester genomför ALSG Sweden nationella och internationella utbildningar i Sverige enligt den pedagogik som ALSG utvecklat.

APLS - Advanced Peadiatric Life Support
Advanced Paediatric Life Support APLS är en tvådagars kurs som fokuserar på omhändertagande av akuta sjukdomstillstånd eller trauma som drabbat barn. Kursmaterial skickas ut i förväg och föreläsningar varvas med praktiska övningar. Kursen genomförs delvis på engelska och är avsedd för läkare.
Mer information om APLS

MedicALS - Acute Medical Emergencies
Kursen Acute Medical Emergencies - ibland kallad MedicALS - är en tvådagarskurs som består av föreläsningar, workshops, färdighetsövningar och simulerade akuta situationer där kursdeltagarna får agera aktivt. Den kan beskrivas som en kurs i systematiskt omhändertagande av akut sjuka patienter med fokus på olika internmedicinska tillstånd.  

Deltagarna skall innan kursstart ha läst MedicALS-boken och genomfört en 12-15 timmars webbaserad utbildningsdel. Kursen är avsedd för läkare.
Mer information om MedicALS

Ett fåtal platser finns kvar på höstens kurser! Välkomna att boka medverkan vid APLS och MedicALS via formuläret i denna länk! 

Kurstider

APLS
17-18 oktober, 2017
5-6 december, 2017

MedicALS
19-20 september, 2017
21-22 november, 2017

Mer information om kurserna för år 2018 kommer till hösten.

Har ni frågor rörande ALSG, kontakta Jonas Lindgren eller skriv till oss via våra funktionsbrevlådor:
APLS
MedicALS

Senast uppdaterad: 2017-10-18 12:22