Nya bordsryttare

Ta del av höstens spännande serie i 12 delar! Varje fredag, med start 25 augusti, kommer vi att servera en ny bordsryttare att duka fram i skolrestaurangen måndagen därpå.

25 september 2015 antog FN:s alla medlemsländer 17 globala mål som ska göra jorden till en bättre plats att leva på. Genom målen kan den extrema fattigdomen avskaffas, ojämlikheterna och orättvisorna i världen minskas och klimatkrisen lösas till år 2030.
 
För att nå målen måste de bli kända i alla länder och bland alla människor. Därför har Skolmatsakademin tagit fram bordsryttare med 12 av de 17 globala målen som tema. Varje fredag, med start 25 augusti, kommer vi att servera en ny bordsryttare att duka fram i skolrestaurangen måndagen därpå. Detta ger fantastiska möjligheter att sprida kunskap och starta diskussion vid matborden kring vad vi kan göra för att nå målen, både på samhällsnivå och individnivå. Det bjuds på geografi, samhällskunskap, historia, biologi och matematik.
 
Om du som lärare eller pedagog vill ta tillfället i akt och knyta de globala målen till den ordinarie undervisningen, är mycket vunnet. Därför vill vi redan nu berätta vilka teman som kommer att belysas. Bordsryttarna riktar sig främst till högstadieelever, men även mellanstadieelever kan ha stor behållning.

Då kör vi! Här hittar du bordsryttarna.