Om oss

Skolmatsakademin är ett kunskapsnätverk i Västra Götaland som startades år 2006 för att främja skolmåltiden och goda matvanor i skolan. Vi vill förmedla en positiv attityd till skollunchen och öka kunskapen om hur valet av livsmedel påverkar vår hälsa och miljö.

Aktivt nätverk

Nätverket är till för dig som är verksam i förskolan, i skolan eller i skolrestaurangen och som på något sätt kommer i kontakt med skolmåltider. Skolmatsakademin arrangerar löpande nätverksträffar, utbildningar för skolans personal, koordinerar utvecklingsprojekt, samordnar arbetsplatsbyten och studiebesök, tar fram gemensamt material och marknadsför skolmåltiderna i Västra Götaland. Skolmatsakademin är en samlande kraft för skolmatsfrågor i Västra Götaland!
Webbplatsen är en plattform där vi sprider goda lokala exempel, nyheter och informerar om beprövade metoder och läromedel, för skolrestaurangen och klassrummet.

Våra medlemmar

I nätverket är för närvarande 51 kommuner, stadsdelar och utbildningsaktörer medlemmar. Alla finns geografiskt placerade i Västra Götaland.

Finansiering av vår verksamhet

Skolmatsakademin finansieras av miljönämnden i Västra Götalandsregionen tillsammans med deltagande kommuner, stadsdelar och utbildningsaktörer i Västra Götaland.

Sociala medier

Via våra andra sociala plattformar (Facebook, Twitter, Instagram och Youtube)  kan du hitta ytterligare info och inspiration. 
Vi ses!

bild-476421005818585_1451601761633833
I april ges ny möjlighet att utbilda fler yrkesbedömare och handledare för att kunna validera fler till kockar! Validering kock Västra Götaland sker samarbete med UHR Utbildning, Validering Väst och Skolmatsakademin. Läs mer i länken nedan!
bild-476421005818585_1444601582333851
Stort Grattis säger vi från hela Skolmatsakademin till Dingleskolan och teamet Målet är måltiden! Heja, heja! 💐🎉✨
Idag vi träffat alla områdescheferna för måltid i Göteborg stad. (Och lyckades övertala dem att… https://t.co/Jb58FWjWFu
Åker tåg genom vinterfruset landskap på väg mot Jordbruksverket i Jönköping och möte med… https://t.co/JvyiOGHguq
Idag vi träffat alla områdescheferna för måltid i Göteborg stad. (Och lyckades övertala dem att vara med på en groupie.) Härligt att det finns så många engagerade chefer ute i förvaltningarna - och tillsammans blir vi ännu bättre! #måltid #hållbarhet #SMAK #skola
Idag har vi haft styrgruppsmöte i Vänersborg. Vi är stolta och priviligierade över att ha en så kompetent resurs i Skolmatsakademin.
Senast uppdaterad: 2017-11-29 12:40