Om oss

Skolmatsakademin är ett kunskapsnätverk i Västra Götaland som startades år 2006 för att främja skolmåltiden och goda matvanor i skolan. Vi vill förmedla en positiv attityd till skollunchen och öka kunskapen om hur valet av livsmedel påverkar vår hälsa och miljö.

Aktivt nätverk

Nätverket är till för dig som är verksam i förskolan, i skolan eller i skolrestaurangen och som på något sätt kommer i kontakt med skolmåltider. Skolmatsakademin arrangerar löpande nätverksträffar, utbildningar för skolans personal, koordinerar utvecklingsprojekt, samordnar arbetsplatsbyten och studiebesök, tar fram gemensamt material och marknadsför skolmåltiderna i Västra Götaland. Skolmatsakademin är en samlande kraft för skolmatsfrågor i Västra Götaland!
Webbplatsen är en plattform där vi sprider goda lokala exempel, nyheter och informerar om beprövade metoder och läromedel, för skolrestaurangen och klassrummet.

Våra medlemmar

I nätverket är för närvarande 51 kommuner, stadsdelar och utbildningsaktörer medlemmar. Alla finns geografiskt placerade i Västra Götaland.

Finansiering av vår verksamhet

Skolmatsakademin finansieras av miljönämnden i Västra Götalandsregionen tillsammans med deltagande kommuner, stadsdelar och utbildningsaktörer i Västra Götaland.

Sociala medier

Via våra andra sociala plattformar (Facebook, Twitter, Instagram och Youtube)  kan du hitta ytterligare info och inspiration. 
Vi ses!

bild-476421005818585_1204170516376960
FREDAGS CHALLENGE! På Centralskolan i Falköping är inga av kockarna "tråkiga mattanter" och bevisar det genom att bjuda in eleverna på fredags challenge! Äta mums-mums med bakbundna händer, springa snitslad bana med en gurka mellan knäna eller spotta grodor... Och matgästerna älskar det! Gör ni eller era "mattanter" något oväntat tillsammans med eleverna?
bild-476421005818585_1201866296607382
Recept på klimatsmart och god grönsaks- eller rotfruktswok sökes! Har du något favoritrecept som du vet går hem hos dina matgäster? Dela gärna med dig! Kostenheten i Lilla Edets kommun letar receptinspiration inför utomhusevenemang i början på juni. De vill gärna bjuda kommunbesökarna på något som garanterat både är klimartsmart och gott. Ska passa bra tillsammans med tzatsiki och bröd bakat på havregrynsgröt 😋 Vad är era bästa tips?
Växer potatis på träd? Frågar du en 3e-klassare idag kan man få lite varierande svar. Bra initiativ med matrunda: https://t.co/52TWlJ5jOC
Ardalan Shekarabi Peter Wallenberg Elisabet Qvarford
Hög andel #svensktkött i Västra Götaland. 90 % i våra kommuner enligt kartl.https://t.co/II3QI1cQkN Ping @shekarabi @PWallenberg @EQvarford
Har ni upptäckt Tapaspodden än? Skolmatsaksdemin gör poddpremiär i podcasten som handlar om barns hälsa, måltider och offentlig gastronomi! Kanske kan just avsnitt 9 intressera er? Cecilia Blidö som leder samtalet frågar ut Ulrika på Skolmatsakademin om nätverket, framtidsdrömmar, skolmåltidernas utmaningar, framtida samarbetspartners (vi håller tummarna för Zlatan! 😉) och vad föräldrarna egentligen kan göra? Ni hittar den på www.tapaspodden.se 👋🎙📻 #skolmat #skolmatsakademin #offentligsmak
Hallå vad gott! När det snöar i maj (!) så får man ta till värmande soppor såsom @restaurang_massen gör! ・・・ Idag serverar vi fiskpinnar med kall sås och kokt potatis! Men är man sugen på något lite mer värmande en snöig 🌨🙈 dag som denna så finns en krämig, mycket god blomkålssoppa som vegetariskt alternativ! 🍵🥄💚 #offentligsmak #kristinebergskolan #boråsstad #vegetarisktalternativ

Senast uppdaterad: 2017-04-04 21:34