Om oss

Skolmatsakademin är ett kunskapsnätverk i Västra Götaland som startades år 2006 för att främja skolmåltiden och goda matvanor i skolan. Vi vill förmedla en positiv attityd till skollunchen och öka kunskapen om hur valet av livsmedel påverkar vår hälsa och miljö.

Aktivt nätverk

Nätverket är till för dig som är verksam i förskolan, i skolan eller i skolrestaurangen och som på något sätt kommer i kontakt med skolmåltider. Skolmatsakademin arrangerar löpande nätverksträffar, utbildningar för skolans personal, koordinerar utvecklingsprojekt, samordnar arbetsplatsbyten och studiebesök, tar fram gemensamt material och marknadsför skolmåltiderna i Västra Götaland. Skolmatsakademin är en samlande kraft för skolmatsfrågor i Västra Götaland!
Webbplatsen är en plattform där vi sprider goda lokala exempel, nyheter och informerar om beprövade metoder och läromedel, för skolrestaurangen och klassrummet.

Våra medlemmar

I nätverket är för närvarande 51 kommuner, stadsdelar och utbildningsaktörer medlemmar. Alla finns geografiskt placerade i Västra Götaland.

Finansiering av vår verksamhet

Skolmatsakademin finansieras av miljönämnden i Västra Götalandsregionen tillsammans med deltagande kommuner, stadsdelar och utbildningsaktörer i Västra Götaland.

Sociala medier

Via våra andra sociala plattformar (Facebook, Twitter, Instagram och Youtube)  kan du hitta ytterligare info och inspiration. 
Vi ses!

bild-476421005818585_1241990209261657
Välkomna tillbaka till ett nytt läsår önskar Skolmatsakademin! Snart är det dags för våra nyhetsbrev att komma igång igen och vi undrar - vad tycker du att vi ska skriva om? Kom gärna med tips, förslag och inspiration!
bild-476421005818585_1279767812150563
Söker du en extra spännande höst? Landsbygdsnätverket startar nu projektet MATtanken – en ny digital mötesplats för alla som jobbar med offentliga måltider i Sverige. MATtanken ska bli ett dynamiskt forum för erfarenhetsutbyten, nya samarbeten och handla om mycket mer än maten på tallriken. Är du sugen på att driva projektet framåt som antingen projektledare eller kommunikatör? Läs mer om projektet och tjänsterna här! Läs mer om projektet och tjänsterna i länken nedan. Sista ansökningsdag 2017-08-16
Måltid Sverige
RT @MaltidSverige: Söker du en extra spännande höst? Landsbygdsnätverket startar nu projektet MATtanken – en ny digital mötesplats... https…
Miljöavdelningen
RT @vgrmiljo: Skolmatsakademin söker verksamhetsledare - ansök senast 13 augusti!https://t.co/Wae7KOV6Uy
Har ni upptäckt Tapaspodden än? Skolmatsaksdemin gör poddpremiär i podcasten som handlar om barns hälsa, måltider och offentlig gastronomi! Kanske kan just avsnitt 9 intressera er? Cecilia Blidö som leder samtalet frågar ut Ulrika på Skolmatsakademin om nätverket, framtidsdrömmar, skolmåltidernas utmaningar, framtida samarbetspartners (vi håller tummarna för Zlatan! 😉) och vad föräldrarna egentligen kan göra? Ni hittar den på www.tapaspodden.se 👋🎙📻 #skolmat #skolmatsakademin #offentligsmak
Hallå vad gott! När det snöar i maj (!) så får man ta till värmande soppor såsom @restaurang_massen gör! ・・・ Idag serverar vi fiskpinnar med kall sås och kokt potatis! Men är man sugen på något lite mer värmande en snöig 🌨🙈 dag som denna så finns en krämig, mycket god blomkålssoppa som vegetariskt alternativ! 🍵🥄💚 #offentligsmak #kristinebergskolan #boråsstad #vegetarisktalternativ
Senast uppdaterad: 2017-04-04 21:34