Om oss

Skolmatsakademin är ett kunskapsnätverk i Västra Götaland som startades år 2006 för att främja skolmåltiden och goda matvanor i skolan. Vi vill förmedla en positiv attityd till skollunchen och öka kunskapen om hur valet av livsmedel påverkar vår hälsa och miljö.

Aktivt nätverk

Nätverket är till för dig som är verksam i förskolan, i skolan eller i skolrestaurangen och som på något sätt kommer i kontakt med skolmåltider. Skolmatsakademin arrangerar löpande nätverksträffar, utbildningar för skolans personal, koordinerar utvecklingsprojekt, samordnar arbetsplatsbyten och studiebesök, tar fram gemensamt material och marknadsför skolmåltiderna i Västra Götaland. Skolmatsakademin är en samlande kraft för skolmatsfrågor i Västra Götaland!
Webbplatsen är en plattform där vi sprider goda lokala exempel, nyheter och informerar om beprövade metoder och läromedel, för skolrestaurangen och klassrummet.

Våra medlemmar

I nätverket är för närvarande 51 kommuner, stadsdelar och utbildningsaktörer medlemmar. Alla finns geografiskt placerade i Västra Götaland.

Finansiering av vår verksamhet

Skolmatsakademin finansieras av miljönämnden i Västra Götalandsregionen tillsammans med deltagande kommuner, stadsdelar och utbildningsaktörer i Västra Götaland.

Sociala medier

Via våra andra sociala plattformar (Facebook, Twitter, Instagram och Youtube)  kan du hitta ytterligare info och inspiration. 
Vi ses!

bild-476421005818585_1338231822970828
Följ med förskolebarnen på majsplockning i Dingle! Att maten som serveras i våra skolor ska lagas på råvaror av god kvalitet är idag en självklarhet. Dessutom ska den helst vara närodlad. Kan en lösning vara att odla maten själv? I Munkedals kommun pågår försök med egenuttag av grönsaker. Läs vårt senaste nyhetsbrev och se filmen där vi får följa med förskolebarnen på majsplockning.
bild-476421005818585_1333852210075456
Minskad ojämlikhet Bristen på mat har alltid varit en av de främsta orsakerna till att människor har varit tvungna att flytta. Hur kan vi som bor i rikare länder hjälpa till och minska matbristen och fattigdomen i världen? Läs vårt nyhetsbrev och ladda ner bordsryttaren med det globala målet ”Minskad ojämlikhet” för att diskutera hur vi kan utrota den extrema fattigdomen fram till 2030.
Måltid Sverige
RT @MaltidSverige: Söker du en extra spännande höst? Landsbygdsnätverket startar nu projektet MATtanken – en ny digital mötesplats... https…
Miljö
RT @vgrmiljo: Skolmatsakademin söker verksamhetsledare - ansök senast 13 augusti!https://t.co/Wae7KOV6Uy
Har ni upptäckt Tapaspodden än? Skolmatsaksdemin gör poddpremiär i podcasten som handlar om barns hälsa, måltider och offentlig gastronomi! Kanske kan just avsnitt 9 intressera er? Cecilia Blidö som leder samtalet frågar ut Ulrika på Skolmatsakademin om nätverket, framtidsdrömmar, skolmåltidernas utmaningar, framtida samarbetspartners (vi håller tummarna för Zlatan! 😉) och vad föräldrarna egentligen kan göra? Ni hittar den på www.tapaspodden.se 👋🎙📻 #skolmat #skolmatsakademin #offentligsmak
Hallå vad gott! När det snöar i maj (!) så får man ta till värmande soppor såsom @restaurang_massen gör! ・・・ Idag serverar vi fiskpinnar med kall sås och kokt potatis! Men är man sugen på något lite mer värmande en snöig 🌨🙈 dag som denna så finns en krämig, mycket god blomkålssoppa som vegetariskt alternativ! 🍵🥄💚 #offentligsmak #kristinebergskolan #boråsstad #vegetarisktalternativ
Senast uppdaterad: 2017-10-18 12:33