Om oss

Skolmatsakademin är ett kunskapsnätverk i Västra Götaland som startades år 2006 för att främja skolmåltiden och goda matvanor i skolan. Vi vill förmedla en positiv attityd till skollunchen och öka kunskapen om hur valet av livsmedel påverkar vår hälsa och miljö.

Aktivt nätverk

Nätverket är till för dig som är verksam i förskolan, i skolan eller i skolrestaurangen och som på något sätt kommer i kontakt med skolmåltider. Skolmatsakademin arrangerar löpande nätverksträffar, utbildningar för skolans personal, koordinerar utvecklingsprojekt, samordnar arbetsplatsbyten och studiebesök, tar fram gemensamt material och marknadsför skolmåltiderna i Västra Götaland. Skolmatsakademin är en samlande kraft för skolmatsfrågor i Västra Götaland!
Webbplatsen är en plattform där vi sprider goda lokala exempel, nyheter och informerar om beprövade metoder och läromedel, för skolrestaurangen och klassrummet.

Våra medlemmar

I nätverket är för närvarande 51 kommuner, stadsdelar och utbildningsaktörer medlemmar. Alla finns geografiskt placerade i Västra Götaland.

Finansiering av vår verksamhet

Skolmatsakademin finansieras av miljönämnden i Västra Götalandsregionen tillsammans med deltagande kommuner, stadsdelar och utbildningsaktörer i Västra Götaland.

Sociala medier

Via våra andra sociala plattformar (Facebook, Twitter, Instagram och Youtube)  kan du hitta ytterligare info och inspiration. 
Vi ses!

bild-476421005818585_1389955624465114
Ni har väl inte missat att vi nu har publicerats vårens aktivitetsprogram? Mer info och anmälan finnes här: http://www.vgregion.se/om-vgr/satsningar-och-samarbeten/skolmatsakademin/aktiviteter/
bild-476421005818585_1377320052395338
Idag är det fokus #futurekitchen - kökspraktik för nyanlända som ger både meningsfull sysselsättning och löser kompetensförsörjningfrågan. Nu kör vi en ny omgång! PM för intresse!
Idag är det fokus #futurekitchen - kökspraktik för nyanlända som ger både meningsfull… https://t.co/2pWuaoEZFB
Idag pratar vi ”Matgäster med särskilda behov” i skolmatsakademin. Nära 100 åhörare på plats i… https://t.co/oK5ajO3ocU
Idag är det fokus #futurekitchen - kökspraktik för nyanlända som ger både meningsfull sysselsättning och löser kompetensförsörjningfrågan. Nu kör vi en ny omgång! PM för intresse!
Idag pratar vi ”Matgäster med särskilda behov” i skolmatsakademin. Nära 100 åhörare på plats i Uddevalla, från både måltid och skola. Kul att ämnet engagerar!
Senast uppdaterad: 2017-11-29 12:40