Aktuellt

Nyheter och pressmeddelanden om regional utveckling.

Aktuellt

Hållbarhetspriset söker ny verksamhetsledare
Göteborgspriset för hållbar utveckling delas ut och finansieras i samarbete med Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen och flera partnerföretag. Nu söks en ny verksamhetsledare.

Skolmatsakademin söker verksamhetsledare
Vi söker ny verksamhetsledare till Skolmatsakademin, kunskapsnätverket för skola och skolrestaurang i Västra Götaland. Nätverkets mål är att genom kunskapshöjande initiativ, utvecklingsinriktade projekt och kommunikativa insatser främja skolmåltiden och goda matvanor i skolan.

Västerhavsveckan i full gång
Västerhavsveckan är en temavecka för havsmiljön som arrangeras av Västra Götalandsregionen. Nu är programmet med hundratals intressanta aktiviteter i full gång.

Projektet Energieffektiva avdelningar har startat
Med värmekamera ser man hur apparaterna lyser röda fast de inte används. Det är ett sätt att identifiera hög – och ibland onödig – elanvändning. I Västra Götalandsregionens projekt Energieffektiva avdelningar har Inventering och mätning av elförbrukning börjat på fem sjukhusavdelningar på fyra sjukhus.

Snabbspår för nyanlända forskare
Nyanlända med påbörjad eller avslutad forskarutbildning ska få stöd för att ta sig vidare inom den svenska universitetsvärlden. Göteborgs universitet håller i projektet men bakom ansökan står alla fem lärosäten i Västra Götaland, länsstyrelsen och Västra Götalandsregionen.

Västra Götalandsregionens seminarier Almedalsveckan 2017
Så tycker VGR om förslaget till åtgärdsprogram
I sitt yttrande över länsstyrelsens remiss ”Utmaningar för ett hållbart Västra Götaland - förslag till regionalt åtgärdsprogram för miljömålen 2017-2020”, anser Västra Götalandsregionen att länsstyrelsen mycket tydligare ska signalera vikten av måluppfyllelse för de regionala miljömålen.

Miljöavdelningen söker miljöstrateg
Vi söker dig som vill bli en i teamet på miljöavdelningen. Du ska ansvara för att utveckla och driva det strategiska arbetet med en giftfri miljö inom Västra Götalandsregionens egna verksamheter.

Möte på hög nivå om kompetensförsörjning
En delegation med fyra statssekreterare från fyra av regeringens departement träffade Västra Götalandsregionen och Region Östergötland 19 juni i Linköping för ett samtal om framgångsrikt regionalt arbete med kompetensförsörjning.

Debatt: Nu kraftsamlar vi för klimatet
Nu intensifierar vi arbetet med att bli en fossiloberoende region. Det finns många fördelar med att gå före i omställningen, skriver en rad aktörer inom Västsveriges näringsliv, akademi, länsstyrelse, kommuner och Västra Götalandsregionen.

Idéinsamling för bättre bröstcancervård
Nu har idéinsamlingen öppnat. Projektet Crowd Ideas vill att alla ska kunna vara med och bidra med förslag till bättre bröstcancervård och tillvaro för patienter och anhöriga som drabbas.
Senast uppdaterad: 2017-06-27 08:46