Framtid Västra Götaland 2017

Hållbar stadsutveckling och hållbar landsbygdsutveckling - var mötas de två?

Tid: 5 december 2017 kl. 9.00-17.00
Plats: Gothia Towers, Göteborg

Anmäl dig här

Inspiration och debatt under förmiddagen

Under dagen diskuteras hur och om vi kan nå en hållbar regional utveckling för alla kommuner i Västra Götaland.  Till vår hjälp har vi experter och debattörer som vågar utmana oss. Andra inspirerar oss med nya arbetssätt och konkreta verktyg. 

Möt Moa Björnson, utvecklingsledare som flyttade från Malmö till det lilla fiskesamhället i Nordnorge, och som där stod för utmaningen att behålla servicen på en avlägsen plats. Po Tidholm, uppmärksammad med SVT:s dokumentär "Resten av Sverige" reflekterar över regionalpolitikens utveckling och diskuterar och utmanar det politiska svängrummet med Lina Bjerke, nationalekonom och bloggare.

Fördjupning under eftermiddagen

Under eftermiddagen har du möjlighet att fördjupa dig i ett av sex valbara seminarier på varierande teman, och även ta del av en palett av miniseminarier.

Dagen avslutas med hållbart ledarskap

Dagen avslutas med en inspirationsföreläsning av Göran Carstedt, företagsledare och entreprenör, och en panel mellan kommuner och region där ledarskapet är i fokus. För att Västra Götaland ska utvecklas både i stad och land krävs ett modigt ledarskap! Låt dig inspireras och ta nästa steg med oss.

Välkomna till Framtid Västra Götaland 2017!

Länk till program

 

 

Vad är Framtid Västra Götaland?

Framtid Västra Götaland är ett initiativ inom ramen för Västra Götalandsregionens strategi för tillväxt och utveckling i Västra Götaland VG2020.

Syftet med konferenserna är att erbjuda kommunala, regionala och nationella aktörer, civilsamhälle och näringsliv en arena för ökad kunskap och samsyn kring utmaningar och lösningar för framtida regionala utvecklings- och tillväxtfrågor. Varje år anordnas en konferens med ett nytt aktuellt tema.

Läs mer om Västra Götaland 2020 - strategi för tillväxt och utveckling

Lisa Lundin

Regionutvecklare
Telefonnummer
E-post
Senast uppdaterad: 2017-11-16 11:04