Framtid Västra Götaland

.

Framtid Västra Götaland 2017 hölls 5 december på temat "Hållbar stadsutveckling och hållbar landsbygdsutveckling - var mötas de två?". En fullsatt sal, skarpa intellekt och intensiva diskussioner under ett mättat program som kan sammanfattas med att samspelet mellan stad och land är avgörande för en hållbar utveckling i hela Sverige.

En sammanfattning av Framtid Västra Götaland 2017:

  • Hela 330 deltagare
  • Brett deltagande från kommuner, regionala representanter, företag, civilsamhälle, statliga myndigheter, forskningsvärlden, akademi och lärosäten, andra regioner (Halland och Värmland) och kommunutredningen som spanade.
  • En riktig heldag med intressanta plenumföreläsningar, debatter, 6 parallella seminarier med workshops och 24 Speakers Corners.

Summering och dokumentation

Framtid Västra Götaland 2017: Se filmerna från plenum!

Samspelet stad-land är avgörande för en hållbar utveckling i hela Sverige, ett referat av plenum

Dokumentation från de sex valbara seminarierna

Länk till program

Tidigare konferenser

 Tidigare år anordnade Västra Götalandsregionen likartade konferenser med namnet "Forum Västra Götaland".

Tidigare konferenser

Vad är Framtid Västra Götaland?

Framtid Västra Götaland är ett initiativ inom ramen för Västra Götalandsregionens strategi för tillväxt och utveckling i Västra Götaland VG2020.

Syftet med konferenserna är att erbjuda kommunala, regionala och nationella aktörer, civilsamhälle och näringsliv en arena för ökad kunskap och samsyn kring utmaningar och lösningar för framtida regionala utvecklings- och tillväxtfrågor. Varje år anordnas en konferens med ett nytt aktuellt tema.

Läs mer om Västra Götaland 2020 - strategi för tillväxt och utveckling

Lisa Lundin

Regionutvecklare
Telefonnummer
E-post