Livsmedel och gröna näringar

Foto:Ulrika Brunn

Västra Götalandsregionen inriktning för långsiktigt hållbar livsmedelsförsörjning bygger på uppdraget att främja regional utveckling och invånarnas hälsa.

Livsmedel och gröna näringar är en viktig satsning inom Västra Götalandsregionens arbete för lågsiktig hållbar utveckling.  Fokus ligger på utveckling av produktionen, kompetensförsörjning och goda matvanor.

Program för livsmedel och gröna näringar 2017-2020

Mål

Västra Götalandsregionens program för livsmedel och gröna näringar 2017-2020 ska bidra till:

  • stärkt innovationskraft i Västra Götaland genom samverkan mellan näringsliv, forskning och offentlig sektor 
  • mer hållbar livsmedelsproduktion för att möta utmaningar inom klimat- och miljöområdet och för att möta ökande kundkrav  
  • ökad sysselsättning med fokus på kompetensförsörjning, branschens attraktivitet och utveckling av små och medelstora företag 
  • mer hållbar konsumtion av livsmedel för att främja folkhälsa och minska miljöpåverkan

Insatsområden

Programmet för livsmedel och gröna näringar är indelat i tre insatsområden för att öka konkurrenskraften, främja ökad sysselsättning och integration samt att bidra till klimatomställning och mer hälsosamma matvanor:

  1. Ökad konkurrenskraft genom kraftsamling och innovation
  2. Förbättrad kompetensförsörjning och attraktivitet i branschen
  3. Hållbar konsumtion av livsmedel
Senast uppdaterad: 2017-06-27 09:14