Praktikplatser

Varje termin erbjuder enheten externa relationer praktik på kontoren i Göteborg och Bryssel till två studenter från universitet och högskola. Vi riktar oss till universitetsstudenter inom ämnena offentlig förvaltning, statsvetenskap och eurokunskap. Praktikperioden motsvarar en termins studier (20 veckor).

Enheten externa relationer ingår i koncernstab kommunikation och externa relationer. Enhetens uppdrag är att främja Västra Götalandsregionens och Västra Götalands synlighet i externa sammanhang för att generera samarbete, inflytande, attraktion och resurser – detta för att i förlängningen stärka vår roll på nationell, europeisk och internationell nivå.

Arbetsuppgifter

Praktikanterna deltar i enhetens löpande verksamhet och får därmed god inblick i enhetens och regionens arbete. Uppgifterna är mångfacetterade och består bland annat av arbete med kommunikation (webb, nyhetsbrev och sociala medier), omvärldsbevakning, analys och underlag samt hjälpa till med förberedelser av möten, seminarier och konferenser.

Vem söker vi?

Vi söker dig som är intresserad av Västra Götalandsregionens internationella, nationella och interna arbete. Du är självgående, initiativtagande, strukturerad och har ett starkt intresse för policyfrågor i ett flernivåsystem. Du kan uttrycka dig korrekt och koncist i tal och skrift, både på svenska och engelska. Ytterligare språkkunskaper är meriterande för den som söker sig till Brysselkontoret.

Så här ansöker du

Maila CV och personligt brev till E-postadress senast onsdag den 18 oktober kl. 12:00. Vi kommer därefter kalla ett antal sökande till intervju, och rekryteringsprocessen förväntas vara klar innan sista oktober.

Namnge filerna ”Efternamn Förnamn CV/PB”, och i PDF-format. Ange om du är intresserad av en praktikplats i Göteborg eller i Bryssel, och motivera gärna varför. Notera att praktikperioden ska utgöra en del av dina studier och motsvara en termin (20 veckor) samt att vi ger förtur till sökande på mastersnivå.

Frågor?

Har du frågor om vad en praktikplats hos oss innebär kan du kontakta E-postadress (Göteborgskontoret) eller E-postadress (Brysselkontoret). Läs mer om oss på vår hemsida. Där hittar du även en intervju med våra nuvarande praktikanter. 

Senast uppdaterad: 2017-10-18 12:34