Kulturens nyhetsbrev

Koncernavdelning kultur skickar ut ett nyhetsbrev efter varje nämndsammanträde till kultursektorn i Sverige. Du kan prenumera på vårt nyhetsbrev genom att anmäla dig här nedan.

Kulturens nyhetsbrev

Den som följer undersökningar av medborgarnas kulturvanor kan konstatera att de förändras förvånansvärt lite över tid. Teaterbesöken går ner något, dans ökar, eget hantverk är på uppgång och så mycket som 60 % av befolkningen har läst minst en bok i månaden. Läs Ingrid Elams krönika

Film om Side by Side by El Sistema och satsningen på att bli störst, kulturnämnden höjer ersättningar till konstnärer i Västra Götaland och Västra Götalandsregionen satsar på festivaler.

Alingsås HK möter Regionteater Väst i en sällan skådad kombination, krönika av Moa Björnson och alla beslut i senaste kulturnämnden i nyhetsbrevet för mars 2017.

Kulturnämnden stärker MU-avtalet, krönika av kulturchef Staffan Rydén samt intervjuer med kulturens egna regionutvecklare.

Marit Kapla om den statliga medieutredningen, nio miljoner till kulturprojekt i Västra Götaland och en film om Regionteater västs satsning på världsrekordet i scenkonst.

Krönika av Monica Lindgren, detaljbudget för 2017 och beslut i den senaste kulturnämnden.

Prenumerera på kulturens nyhetsbrev

Namn

E-post

Lämna följande fält tomt

Jonathan Neselrot

Kommunikatör
Telefonnummer
E-post
Senast uppdaterad: 2017-04-10 13:51