Alla nyhetsbrev

Alla nyhetsbrev

Se sändningen från kulturnämndens seminarium i Almedalen 2017, kulturchef Staffan Rydén tycker till om att Myndigheten för kulturanalys kommer till Göteborg och filmen "Välkomna flyktingar med kultur - på väg i Dalsland" i nyhetbrevet för september 2017.

Den som följer undersökningar av medborgarnas kulturvanor kan konstatera att de förändras förvånansvärt lite över tid. Teaterbesöken går ner något, dans ökar, eget hantverk är på uppgång och så mycket som 60 % av befolkningen har läst minst en bok i månaden. Läs Ingrid Elams krönika

Film om Side by Side by El Sistema och satsningen på att bli störst, kulturnämnden höjer ersättningar till konstnärer i Västra Götaland och Västra Götalandsregionen satsar på festivaler.

Alingsås HK möter Regionteater Väst i en sällan skådad kombination, krönika av Moa Björnson och alla beslut i senaste kulturnämnden i nyhetsbrevet för mars 2017.

Kulturnämnden stärker MU-avtalet, krönika av kulturchef Staffan Rydén samt intervjuer med kulturens egna regionutvecklare.

Marit Kapla om den statliga medieutredningen, nio miljoner till kulturprojekt i Västra Götaland och en film om Regionteater västs satsning på världsrekordet i scenkonst.

Krönika av Monica Lindgren, detaljbudget för 2017 och beslut i den senaste kulturnämnden.

Jaan Lööf vinner kulturpriset, 40-åring sprider film och vägen mot världens största musikläger i koncernavdelning kulturs nyhetsbrev.

Krönika av kulturchef Staffan Rydén, en film om Filmpedagogerna Folkets Bio och kulturnämnden ökar stipendiestöden med nästan en miljon.

Kulturchef Staffan Rydén om kulturens roll i begreppet regional utveckling, reportage om Aurora Chamber och om konstnären Nando Murio.

Krönika av kulturchef Staffan Rydén, kalendarium och nyheter om Västra Götalands regionala kulturplan 2016-2019

Kulturchefen har ordet, ett kulturstöd för unga och vidgat deltagande i Almedalen i nyhetsbrevet från oktober 2015.

Ruben Östlund och Erik Hemmendorff vinner kulturpriset 2015, en film om tillgängliga miljöer för scenkonst och krönika av kulturchef Staffan Rydén.

Ett nyhetsbrev från koncernavdelning kultur för dig som arbetar med eller brinner för kultur i Västra Götaland.

Reportage om Kultur i Väst, premiär för helt nytt essästöd från VGR:s kulturnämnd och det sista numret av nyhetsbrevet från CHARTS, ett EU-projekt för starkare kulturturism.

Kulturchefens krönika om höstens konferenser, reportage från Vitlycke museum och andra nyheter från koncernavdelning kultur.

Film om Rebecca Forsberg, konstnärlig ledare på RATS i Kista, reportage om villkor och resurser i Fengersfors och kulturchef Staffan Rydéns krönika i detta nyhetsbrev från koncernavdelning kultur.

Ett nyhetsbrev från koncernavdelning kultur, för dig som arbetar med eller brinner för kultur i Västra Götaland

Senast uppdaterad: 2017-06-26 14:48