Kulturstipendium

Syftet med stödet

Kulturnämnden inbjuder alla yrkesverksamma kulturarbetare bosatta i Västra Götalandsregionen till att ansöka om tio stycken kulturstipendier á 30.000:-samt ett Skaraborgsstipendium på 20.000:-, i syfte att såväl skapa som vidga möjligheterna för det 'fria kulturlivet' att fritt kunna fortsätta utvecklas, invecklas och expandera i sin egen takt, form och ton.

Vem får söka stödet?

Samtliga kulturarbetare inom skiftande konstområden, bosatta och yrkesverksamma inom Västra Götalandsregionen både kan och bör söka; dvs konstnärer, författare, formgivare, tonsättare, dansare, skådespelare, manusförfattare, musiker, konsthantverkare, filmare, regissörer, poeter, serietecknare, översättare, ljudkonstnärer, performance-artister med många flera är varmt välkomna att ansöka!

Kulturstipendium kan sökas för egen räkning eller föreslås för annan person.

Skaraborgsstipendiet

Bland de som ansöker/blir föreslagna till kulturstipendierna väljs några personer ut med anknytning till Skaraborgs kulturliv för ett särskilt stipendium ur Skaraborgs Jubileumsfond.

Stipendiaterna utses av Västra Götalandsregionens kulturnämnd och presenteras varje år i samband med nämndens sammanträde i juni.

Behandling och beslut

Urval och beslut av arbetsstipendierna görs av en för ändamålet tillsatt expertjury på sex personer med specialkompetenser inom konst, konsthantverk, litteratur, dans, teater, film musik, scenkonst, ljudkonst med mera. Kulturstipendierna beslutas av en från koncernavdelning kultur tillsatt grupp på sex personer med olika specialkompetenser inom varierande kulturområden.

Kulturnämnden beslutar på nämndmötet i början av juni varje år.

Ansökan görs på blankett (se nedan). Välkommen med din ansökan senast den 15 december 2017.

Blankett för ansökan

Ansök för egen räkning
Ansök för annans räkning

Sista ansökningsdag 15 december 2017

Dan Fröberg

Regionutvecklare – Gästateljéer och stipendier
Telefonnummer
E-post
Tillgänglig mån-ons
Senast uppdaterad: 2017-10-18 12:20