Skolmatsakademin

Välkommen till Skolmatsakademin!

Vad är Skolmatsakademin?
Skolmatsakademin är ett kunskapsnätverk inom Västra Götaland som vänder sig till dig som är verksam inom skola och skolrestaurang.

Nätverket startades år 2006 för att främja skolmåltiden och goda matvanor i skolan. Vi vill förmedla en positiv attityd till dagens moderna skollunch och samtidigt öka kunskapen om hur valet av livsmedel påverkar vår hälsa och miljö.

Skolmatsakademin finansieras av miljönämnden i Västra Götalandsregionen tillsammans med medverkande kommuner, stadsdelar och utbildningsaktörer i Västra Götaland.

Skolmatsglädjen sprider sig

Skolmatsakademin samlar idag fler än 50 kommuner, stadsdelar och utbildningsaktörer i Västra Götaland.

Läs mer om Skolmatsakademin >>

Senaste nytt - April

För ett drygt år sedan publicerades en stor studie som visade att 4 av 5 barn troligtvis får specialkost i onödan. I dagarna publicerades ytterligare en doktorsavhandling från Umeå Universitet där samma studiegrupp av barn och ungdomar ingår. Anna Winberg och Åsa Strinnholm på Norrlands Universitetssjukhus är författarna bakom avhandlingarna.

Den 26 april träffas kontaktpersonerna i nätverket, tillsammans med inbjudna gäster på vårens nätverksträff i Göteborg. Dagens tema är pedagogiska och integrerade måltider. Välkomna!

Vägen till det nya språket ska gå genom maten i ett nytt halländskt projekt för nyanlända barn. Nu skjuter Allmänna Arvsfonden till 1,8 miljoner kronor.

Det går en grön våg genom måltids Sverige just nu. Vi tipsar om ett intressant seminarium på temat.

En kär kollega, chef, glädjespridare och eldsjäl går i pension efter sommaren och vi ställer frågorna som alla är nyfikna på!

Nu finns en uppsättning nya och fina rollups på Skolmatsakademins kontor - anpassade särskilt för utlåning till våra medlemskommuner, skolor och förskolor!

bild-476421005818585_1181717811955564
I onsdags (26/4) hade vi en härlig nätverksträff i Göteborg för 65 av våra närmaste skolmatsvänner i Skolmatsakademin på temat Integrerade och pedagogiska skolmåltider. Du var väl där? Vi avslutar veckan med en liten tillbakablick! Trevlig valborgshelg!
Myndigheten Boverket
RT @Boverket: Sök stöd för att rusta upp skollokaler och utemiljöer vid skolor, förskolor och fritidshem. Nu finns inspiration på https://t…
Livsmedelsakademin
RT @SkaneFood: Entreprenörer intresserade av #äldremat kan nu söka innovationschecker! #inclusilver #H2020 #publicmeals #innovation livsmed…
Måltid Sverige
RT @MaltidSverige: Idag har vi medverkat på Skolmatsakademins nätverksträff med tema integrerade och pedagogiska skolmåltider.... https://t…
Vårens nätverksträff i Skolmatsakademin gick idag av stapeln i Göteborg! Tema: pedagogiska och integrerade skol- och förskolemåltider! Trevlig dag, bred uppslutning, bra föreläsare, nya synvinklar och massor av inspiration! Nu pustar vi ut lite innan det blir verkstad igen 😉😴 #skolmatsakademin #nätverksträff #pedagogiskamåltider #schemalagdlunch #västragötaland #skolmat