Träning efter knäartroskopi

Sidan kommer att arkiveras 2016-11-12 om sidan inte uppdateras.

Efter operationen kommer knäleden att vara svullen, vilket kan ge värk och stelhet. Man kan dock oftast gå utan kryckor. Om du känner att det inte fungerar kan du använda kryckor de första dagarna. Försök att gå så normalt som möjligt.

Börja träna samma dag

För att minska stelheten och komma igång med att aktivera muskulaturen är det viktigt att du börjar träna med programmet "Träningsprogram Knäartroskopi 1”. Börja så fort det går, helst samma dag som operationen. Efter två veckor utökar du med att även göra övningarna i ”Träningsprogram Knäartroskopi 2”. Där jobbar du med tyngre övningar för att muskulaturen ska nå normal styrka.

Det är individuellt hur fort man återgår till normal funktion efter en knäartroskopi. Det  beror på diagnos och åtgärd. Ålder samt tidigare aktivitetsnivå spelar också in. Gemensamt för alla är att man ska lyssna på sitt knä och successivt stegra belastningen i olika aktiviteter.

uiqt|wB&pit%viz5pmtow%yH%vozmoqwv5{mpit%viz5pmtow%yH%vozmoqwv5{muiqt|wBnzwt}vli{xmkqitq{|{r}sp}{H%vozmoqwv5{mnzwt}vli{xmkqitq{|{r}sp}{H%vozmoqwv5{m