Välkommen till Skolmatsakademin

Skolmatsglädjen sprider sig

Skolmatsakademin samlar nu fler än 50 kommuner, stadsdelsnämnder och utbildningsaktörer i Västra Götaland.  Se vilka som medverkar i Skolmatsakademin

Få koll på det senaste.

Arbetar du inom skolmåltider? Följ den smakfulla bloggen! som håller dig uppdaterad om vad som är på gång i Västra Götaland, Sverige och i övriga världen.

Den smakfulla bloggen

Matnyttigaste prenumerationen!

Vill få skolmatsnyheter serverade direkt i din inkorg? Prenumerera på vårt digitala nyhetsbrev och ta del av senaste nytt från Skolmatsakademin.

Prenumerera här!

Vad är Skolmatsakademin?

Skolmatsakademin är ett kunskapsnätverk inom Västra Götaland som vänder sig till dig som är verksam inom skola och skolrestaurang.

Skolmatsakademin har startats för att främja skolmåltiden och goda matvanor i skolan. Vi vill förmedla en positiv attityd till skollunchen och öka kunskapen om hur valet av livsmedel påverkar vår hälsa och miljö.

Skolmatsakademin finansieras av miljönämnden i Västra Götalandsregionen tillsammans med medverkande kommuner och stadsdelar i Västra Götaland.

Aktuellt

 • Verksamhetsåret 2016 är summerat

  För oss med dåligt minne är det viktigt att summera ihop förra årets viktigaste händelser, resultat och framgångar för att sedan kunna blicka framåt. Verksamhetsledaren har därför summerat jubileumsåret 2016!

 • Hallå där Praktikant-Cecilia!

  Hallå där! är en frågeserie som uppmärksammar nyheter och vardagligheter i skolmatens värld. Inga frågor är för små eller för stora för att ställa. Svarar gör någon i skolmatens värld. Denna månad tar vi tempen på vår blivande praktikant - Cecilia Blidö!

 • Riksmaten Ungdom

  Just nu pågår den rikstäckande studien Riksmaten Ungdom som genomförs av Livsmedelsverket runt om i Sveriges skolor. Det är första gången som man utför en nationell undersökning på just ungdomars matvanor.

 • Fler kockar i Skolmatsakademins kommuner

  Projektet "Validering Kock" har bidragit till flera nya kockar inom Skolmatsakademins medlemskommuner. Läs mer om några av kommunerna och de mervärden som projektet burit med sig!

 • VEGA-projektet i Mölndal

  Under 2016 har skolor i Klimatkommunernas medlemskommuner arbetat med att minska matens klimatpåverkan. Projektet kallades för VEGA. Toltorpsskolan i Mölndal var en av skolorna som var med i projektet. Hur gick det för dem?

 • Nya utmanande Ekomål på plats!

  Stora nyheter! Den nya nationella livsmedelsstrategin slår fast att minst 60 % av vår offentliga mat ska vara ekologisk år 2030. Dessutom ska skollunchen användas mer som ett pedagogiskt redskap!

Ombyggnation pågår

Vi bygger om hemsidan

Kontakt

Ulrika Brunn, verksamhetsledare Skolmatsakademin
e-post >>
Telefon: 010-516 66 13

Postadress:
RISE Research Institutes of Sweden
Jordbruk och livsmedel
Att: Skolmatsakademin/Ulrika Brunn
Frans Perssons väg 6
402 29 GÖTEBORG

Fler kontaktuppgifter till vår verksamhetsledning, nätverket och kontaktpersonerna hittar du här >>

Kalendarium

Aktuella händelser vt 2017

Vårens aktiviteter 2017


Januari

26 januari, Göteborg - Valideringsnätverksträff kock Inbjudan hittar du här Anmälan till  


Februari

16 februari, Skövde - Smaksättning av vegetariskt - Umami, konsistens & nya smaker Inbjudan hittar du här Anmälan sker via Regionkalendern

23 februari, Ed - Smaksättning av vegetariskt - Umami, konsistens & nya smaker Inbjudan hittar du här Anmälan sker via Regionkalendern


Mars

1 mars, Skene - Studiebesök i Mark - Flervalsmodellen & Specialkost Inbjudan hittar du här Anmälan sker via Regionkalendern

6 mars, Uddevalla -  Från hage till mage med minsta möjliga miljöpåverkan Inbjudan hittar du här Anmälan sker via Regionkalendern


April

26 april, Göteborg - Skolmatsakademins Nätverksträff vår 2017 Boka datumet! Mer info kommer inom kort


Maj


Juni

Följ oss!


Facebook.com/SkolmatsakademinYoutube-ikon

Smakfulla bloggen  Instagram

Skolmatsakademin twittrar


uiqt|wB}tzqsi5jz}vvH{x5{muiqt|wB{swtui|{isilmuqvH{x5{m{swtui|{isilmuqvH{x5{muiqt|wB}tzqsi5jz}vvH{x5{m}tzqsi5jz}vvH{x5{muiqt|wB}tzqsi5jz}vvH{x5{m}tzqsi5jz}vvH{x5{muiqt|wBxw{|H%vozmoqwv5{mxw{|H%vozmoqwv5{m