Aktuellt

Aktuellt

  • Nya utmanande Ekomål på plats!

    13 februari 2017

    Stora nyheter! Den nya nationella livsmedelsstrategin slår fast att minst 60 % av vår offentliga mat ska vara ekologisk år 2030. Dessutom ska skollunc...

  • VEGA-projektet i Mölndal

    13 februari 2017

    Under 2016 har skolor i Klimatkommunernas medlemskommuner arbetat med att minska matens klimatpåverkan. Projektet kallades för VEGA. Toltorpsskolan i ...

  • Fler kockar i Skolmatsakademins kommuner

    13 februari 2017

    Projektet "Validering Kock" har bidragit till flera nya kockar inom Skolmatsakademins medlemskommuner. Läs mer om några av kommunerna och de mervärden...

  • Riksmaten Ungdom

    13 februari 2017

    Just nu pågår den rikstäckande studien Riksmaten Ungdom som genomförs av Livsmedelsverket runt om i Sveriges skolor. Det är första gången som man utfö...

  • Hallå där Praktikant-Cecilia!

    13 februari 2017

    Hallå där! är en frågeserie som uppmärksammar nyheter och vardagligheter i skolmatens värld. Inga frågor är för små eller för stora för att ställa. Sv...

  • Verksamhetsåret 2016 är summerat

    13 februari 2017

    För oss med dåligt minne är det viktigt att summera ihop förra årets viktigaste händelser, resultat och framgångar för att sedan kunna blicka framåt. ...

  • Sveriges nya livsmedelsstrategi

    17 januari 2017

    Sveriges nya livsmedelsstrategi omfattar hela livsmedelskedjan och innehåller mål fram till 2030. Nyfiken på vilka mål som prioriterats? Läs mer om de...

  • Skolmåltiderna faller på målsnöret

    17 januari 2017

    Enligt en svensk vetenskaplig studie så saknas tillräcklig mängd av vissa näringsämnen i skolmaten. Vissa andra, mindre bra, näringsämnen får barnen d...

  • Jamie Oliver sockerchockar

    17 januari 2017

    I september 2015 rapporterade vi om att Jamie Oliver var på krigsstigen mot den ökande sockerkonsumtionen, framförallt hos barn. Nu finns dokumentären...

  • Matlabb med matslabb?

    17 januari 2017

    Nu finns en värdefull sida fylls med pedagogiskt material kring mat och måltider, riktat till förskola, särskola och fritidsverksamhet. Välkomna in!

  • Vårens schemakoll!

    17 januari 2017

    Nu har vi samlat vårens alla seminarier, utbildningar och konferenser som anordnas av skolmatsvänner och som berör skolmåltider på något sätt.

  • Hallå där Fridaskolan!

    17 januari 2017

    Hallå där! är en frågeserie som uppmärksammar nyheter och vardagligheter i skolmatens värld. Inga frågor är för små eller för stora för att ställa. Sv...

  • Succé för måltidspedagogik på Nobel Week Dialogue!

    10 december 2016

    Fredagen den 9 december stod Skolmatsakademin värd för en utställarmonter på Nobel Week Dialogue i Stockholm och det blev en succé hos besökarna! Se b...

  • Skolmatsakademin i "gott" sällskap!

    10 december 2016

    Att det, liksom det finns en Skolmatsakademi, även finns en akademi för grynkorv, för surströmming, för baljväxter, för tunnbröd och för kålrot - det ...

  • Göteborgsmodellen för mindre matsvinn

    10 december 2016

    Göteborg har utarbetat ett stödmaterial för att minska matsvinnet i stadens kök. Nu finns verktyget "Göteborgsmodellen för mindre matsvinn" tillgängli...

  • Snabbkurs i Matstyling & Matfoto!

    10 december 2016

    I höstas arrangerade Skolmatsakademin en kurs på temat "Matstyling & matfoto för offentliga kockar". En otroligt rolig & välbesökt dag som resulterade...

  • Börja om på nytt med Äppel Päppelgren!

    10 december 2016

    Äppel Päppelgren växer i vårt avlånga land. Hamnar till slut i din hungriga hand. Grön, gul eller röd i skalet. Vilket tycker du är smaskigaste valet?

  • God Jul och Gott Nytt år med Skolmatsakademin!

    10 december 2016

    Vill du fixa julstämningen? Ladda ner våra fem bordsryttare på jultema och skriv ut dem i färg. Missa heller inte våra menymallar och juliga affisch.

  • Hallå där Jämtland/Härjedalen!

    10 december 2016

    Hallå där! är en frågeserie som uppmärksammar nyheter och vardagligheter i skolmatens värld. Inga frågor är för små eller för stora för att ställa. Sv...

  • Tips - lär er mer om Lärande hållbara måltider!

    21 november 2016

    Tips till alla er som är intresserade av Lärande och hållbara måltider i våra offentliga kök och restauranger och som ännu inte har den 8:e december u...

  • Hållbar upphandling av mat - nytt stöd finns!

    21 november 2016

    Upphandlingsmyndigheten har tagit fram ett nytt tillämpningsstöd för upphandling av livsmedel och måltidstjänster. Stödet ska ge vägledning åt interna...

  • Jubileumsfilmer nu tillgängliga på Youtube!

    21 november 2016

    Under jubileumskvällen den 31 oktober så visades några filmer som Skolmatsakademin producerat under det gångna året, med särskilt syfte att belysa nät...

  • Höstens genomförda aktiviteter

    21 november 2016

    Hösten har minst sagt varit händelserik och nu finns allt från höstens utbildningar, inspirationsdagar, utbyten, studiebesök & 10-års jubileum att hit...

  • Bra måltider i förskolan

    21 november 2016

    Livsmedelsverkets nya råd "Bra måltider i förskolan" lanserades under hösten och Skolmatsakademin har varit med och påverkat resultatet! Läs mer om rå...

  • Hallå där Mölndal!

    21 november 2016

    Hallå där! är en frågeserie som uppmärksammar nyheter och vardagligheter i skolmatens värld. Inga frågor är för små eller för stora för att ställa. Sv...

  • Pål Blomkål rundar av året!

    21 november 2016

    Det finns många sorters kål. Och de är perfekta i ett mål. De växer så det knakar. Oj, så gott de smakar!

  • Ny kunskapsportal om mat och hälsa!

    26 september 2016

    Något för alla er mat- & hälsointresserade där ute: Nutritionsfakta.se är en sprillans ny kunskapsportal om mat och hälsa! Portalen bidrar till en sak...

  • Receptlitteratur för offentliga kök

    26 september 2016

    Vi har äntligen samlat "the best of the best" när det kommer till kokböcker och recept skapade för storkök. I många fall är de också skapade AV storkö...

  • Mat på hållbar väg

    26 september 2016

    Tips till alla lärare & pedagoger! Skolan har i uppdrag att ge eleverna kunskap och kompetenser att agera för hållbar utveckling. Varför inte jobba me...

  • Skolmåltider i Västra Götaland - hur hänger allt ihop?

    26 september 2016

    Är du sugen på lite fakta och statistik om skolmåltiderna i Sverige & Västra Götaland specifikt? Vi har tagit fram en enkel infografik som fokuserar p...

  • Offentliga skolkockar med vassa Instagram kunskaper

    26 september 2016

    Nu är det dags för att visa upp våra instagramande skolkockar! Rivna morötter i motljus och vackert stylade vegobiffar. Nybakade frallor som väcker ap...

  • Hallå där Dals-Ed!

    26 september 2016

    Hallå där! är en frågeserie som uppmärksammar nyheter och vardagligheter i skolmatens värld. Inga frågor är för små eller för stora för att ställa. Sv...

  • Pär Päron säger Hej!

    26 september 2016

    Månadens smaksak hyllar våra svenska höstfrukter! I denna nya serie med bordsryttare sätter vi fart på upptäckarlusten och diskussionerna kring......

  • Nu har anmälan öppnat!

    15 augusti 2016

    Skolmatsakademiker! Nu har äntligen anmälan till årets jubileumsfest öppnat. Anmäl er redan idag och luta er sedan tillbaka i väntan på den 31 oktober...

  • Offentliga kockar med vassa Instagram kunskaper

    15 augusti 2016

    Rivna morötter i motljus och vackert stylade vegobiffar. Blänkande rostfria bänkar och minikockar som knådar deg. Många är numera de offentliga kockar...

  • Hallå där Ulricehamn!

    15 augusti 2016

    Hallå där! är en frågeserie som uppmärksammar nyheter och vardagligheter i skolmatens värld. Inga frågor är för små eller för stora för att ställa. Sv...

  • Vem är Khatoon Kronärtskocka?

    15 augusti 2016

    Plocka, plocka kronärtskocka. In mot mitten du oss locka. Längst där inne, det bästa av allt! Smaskens med smör och en gnutta salt.

  • Fullspäckat schema i höst!

    15 augusti 2016

    Nu har vi samlat alla höstens seminarier, utbildningar och konferenser som anordnas av skolmatsvänner och som berör skolmåltider på något sätt. Välj o...

  • Studentuppsatser skänker ny kunskap

    15 augusti 2016

    Ibland behöver vi ta hjälp av ett par fräscha ögon och ett par extra händer för att kunna åstadkomma allt vi vill hinna med. Nu finns nya studentuppsa...

  • De sätter guldkant på den 31 oktober

    30 maj 2016

    Skolmatsakademins jubileumsfest ska vara en kväll där vi sätter fokus på nätverkets bedrifter, skolmåltidens historia & inspiration inför framtiden. N...

  • Vårens genomförda aktiviteter

    30 maj 2016

    Under den gångna våren så har vi i Skolmatsakademin hunnit med att arrangera inte mindre än sju olika utbildningsdagar, inspirationsaktiviteter och nä...

  • Att mäta det omätbara inom kostverksamhet

    30 maj 2016

    En etablerad samverkan kring jämförelser inom kostverksamheter finns idag i ett unikt jämförelsenätverk. Nätverket engagerar idag ett tiotal kommun......

  • 2016 - ett år med bönorna i fokus!

    30 maj 2016

    För att fira Baljväxternas år 2016 så samlar vi nu in era bästa recept med just baljväxterna i fokus. Visst finns de där ute - mättande, kreativa, god...

  • Sommarens smaksaker

    30 maj 2016

    Vi fortsätter med årets bordsryttarsuccé och presenterar sommarens nya smakkompisar; Tubbe, Märta och Majsan. Nu sätter vi fart på upptäckarlusten och...

  • Senaste nytt från måltidernas myndigheter

    30 maj 2016

    Den senaste månaden har det märkts att flitens lampa lyser hos Livsmedelsverket i Uppsala. Det händer nämligen en massa roliga saker och vi är inte se...

  • Krav-certifierade skolkök i Askim-Frölunda-Högsbo

    28 april 2016

    De två skolköken på Brottkärrskolan och Hovåsskolan har blivit KRAV-certifierade. Det innebär att köken lagar mat på råvaror som lever upp till höga k...

  • Månadens smaksak

    28 april 2016

    Barbara Rabarber växer och frodas i maj. Nu vill hon bjuda på kräm eller paj. Att laga nåt gott går lätt som en dans. Men sur som hon är bör hon ätas ...

  • Kartläggning av landets skolmåltider

    28 april 2016

    Den årligen återkommande kartläggningen av landets skolmåltider genomförs just nu i samverkan mellan Livsmedelsverket och Skolmatens vänner. Har du f...

  • Mina mellanmål

    27 april 2016

    Angereds hjältar, barnens beskyddare, är gänget som presenterar läckra förslag på nyttiga mellanmål i boken Mina mellanmål. En helt ny receptbok med s...

  • Skolkock - ett hett yrke även bland kändisar

    28 april 2016

    Några av de mest hyllade kockarna i USA kliver in i värmen till en annan typ av kök nu: skolköken & foodservice! Läs om vad det är som gör skolmåltide...

  • Skolmåltiden fyller 70 år!

    28 april 2016

    Skolmåltiden fyller jämt och branschföreningen Kost & Näring har gjort en film som tar er igenom 70 år av historia på endast 4 minuter. En tidsresa ge...

  • Boka kvällen den 31 oktober!

    27 april 2016

    I år är det 10 år sedan Skolmatsakademins kunskapsnätverk startade och dessutom 70 år sedan den fria skolmåltiden infördes i Sverige. Det ska vi fira ...

  • Dags för nya utmaningar

    29 mars 2016

    Vad vill du lära dig mer om? Tag chansen att gå kortare kurser nu i vår eller anmäl dig till de längre kurserna i höst!

  • Tips: Matsalen - en konstform?

    29 mars 2016

    Att skolmåltiden är mer än bara maten på tallriken är vi alla överens om. Nu tar Regionteater Väst och GöteborgsOperan uttrycket till nya höjder och g...

  • Full fart på bloggen

    29 mars 2016

    Du följer väl Skolmatsakademins blogg - den smakfulla bloggen? Denna månad kan vi bjuda på fyra nya inlägg!

  • En kär knöl gör entré som månadens smaksak

    29 mars 2016

    Pia Potatis är knölen som bara får ros, som kokt, stekt, gratäng eller mos. Ät henne gärna som gul eller blå. Men undvik helst som grön eller rå.

  • Pilotprojektet går framåt - handledarutbildning avklarad

    29 mars 2016

    Pilotprojektet ”Validering kock” går framåt. Den 7 mars 2016 genomfördes handledarutbildningen. Kockar och enhetschefer från alla fem deltagande komm...

  • En smartare skolkafeteria

    29 mars 2016

    Vi har kommit en lång bit på vägen med att utesluta sockerrika produkter, sötsaker och andra näringsfattiga energigivare ur skollunchen - nu är det da...

  • Skolmatsakademins utbildade yrkesbedömare

    28 februari 2016

    I Västra Götaland saknas det kockar i de offentliga måltidsverksamheterna. I ett samarbete med UHR ska nu validering testas som en pilot i ansträngnin...

  • Kossa

    Kött - vad säger forskningen?

    26 februari 2016

    Många har åsikter om kött. Inte minst politiker och media - och kanske grannen. Men vad säger egentligen forskningen om kött och miljö? Kan det vara h...

  • Hur var det nu igen med det ekologiska?

    26 februari 2016

    Hur var det nu med nyttan av ekomat? Ja, även här går åsikterna isär och forskningen visar olika. Här kommer ytterligare kunskap för dig som vill lägg...

  • Måltiden som pedagogiskt verktyg - i Japan!

    26 februari 2016

    "The 45 minute lunch period is considered as an educational period, same as math or reading" säger den japanska rektorn. Se den inspirerande filmen o...

  • Brasiliens nya kostråd: Ät tillsammans!

    26 februari 2016

    Brasiliens kostrekommendationer är någonting i särklass! De uppmuntrar till att äta tillsammans, öva på att laga mat och att se upp för reklam...

  • Vi har fått förstärkning

    26 februari 2016

    Skolmatsakademin har fått förstärkning av en praktikant från Göteborgs Universitet. Vi hälsar Fanny Eriksson välkommen!

  • "Vi är med i Skolmatsakademin!"

    26 februari 2016

    Skola eller kommun som är ny medlem i Skolmatsakademin? Har ni en hemsida som behöver piffas upp? Använd våra logotyper & länka till oss. Du hittar lo...

  • Föräldrar: Hjälp till att lyfta skolmaten till nya höjder!

    25 februari 2016

    Här kommer några goda råd till föräldrar som vill hjälpa till att lyfta skolmaten till nya höjder. Spara, printa ut och be lärarna skicka ut listan ti...

  • Träffa Per Persiljerot!

    25 februari 2016

    Per är månadens smaksak tillsammans med resten av hans rotkompisar

  • Förskolan, here we come! Varje månad kommer vi att släppa en ny bordsryttare på temat månadens smaksak. Först ut presenterar vi ingen mindre än Lacke Lök!

    Nya bordsryttare till förskolan!

    29 januari 2016

    Förskolan, here we come! Nu lanserar vi en ny serie bordsryttare för att sätta fart på upptäckarlusten och diskussionerna kring matborden i......

  • Nytt år, nya blogginlägg!

    28 januari 2016

    Du läser väl vår smakfulla blogg?

  • Borås tipsar: Handledarutbildning på nätet!

    28 januari 2016

    Visste ni att Skolverket erbjuder en kostnadsfri och webbaserad handledarutbildning för handledare som tar emot elever i apl? Lena Hansson tipsar!

  • Är ekologisk mat mer hälsosam? Forskningen ger svar!

    28 januari 2016

    Är det hälsosamt att äta ekologiskt? Innehåller ekologisk mat fler nyttigheter? Nu ger forskningen dig svaren!

  • 10 tips för ökad måltidsglädje för barn och unga!

    28 januari 2016

    Maten i våra skolor håller idag oftast hög kvalitet och utvecklingspotentialen ligger snarare i måltidsmiljön. De 10 tipsen lär dig sätta gästen i fok...

  • Pedagogiken är serverad!

    28 januari 2016

    Du vet väl att skollunchen inte bara är dagens höjdpunkt, den kan även användas som ett pedagogiskt verktyg! Vi har samlat allt du behöver.

  • God jul och gott nytt år

    God jul och gott nytt år!

    23 november 2015

    ...

  • Nytt på bloggen

    23 november 2015

    Det och mycket mer kan du läsa om på Den smakfulla bloggen. Välkommen in!

  • Ladda ner våra stämningshöjare!

    23 november 2015

    Vill du fixa julstämningen? Ladda ner våra fem bordsryttare på jultema och skriv ut dem i färg. Missa heller inte våra menymallar och juliga affisch.

  • Yes box!

    23 november 2015

    Hur många gröna, röda och gula boxar får ni? Ladda ner och gör självtestet för hur rätt ni gör om ni vill få skolbarnen att göra rent på faten.

  • Följ med på vår senaste nätverksträff!

    23 november 2015

    Presentationerna från nätverksträffen 17 november kring Kompetensförsörjning med en sammanfattning från dagen ligger öppna.

  • Skolmåltidens kvalitet läsåret 2014/15

    23 november 2015

    SkolmatSveriges kartläggning för 2014/15 är här. Se hur det står till med utbud, näringsriktighet, säker mat, service och pedagogik i 530 av landet sk...

  • Skriver du på för en god sak?

    23 november 2015

    Nu är det hög tid att skriva på EkoMatCentrums namninsamling om du också vill höja målet för andelen ekologisk mat i skolköken.

  • Anmälningstider!

    04 november 2015

    Nu är det hög tid att anmäla sig till höstens sista aktiviteter! Vi bjuder in till både nätverksträff och smakäventyr...

  • Ladda ned vår handlingsplan för barn i kök

    04 november 2015

    Nu har Skolmatsakademin underlättat för de förskolor som vill skriva sin egen handlingsplan för att ha med barn i köket. Ladda ned mallen idag!

  • Risiga riskakor?

    04 november 2015

    Under de senaste månaderna har arseniklarmen avlöst varandra. Vad gäller nu för måltider i förskola och skola?

  • Hur gör du vid måltiden?

    04 november 2015

    Arbetar du som förskolepedagog och vill utmana dig själv? Test för dig som är förskolepedagog - Hur gör du vid måltiden?

  • Mindre svinn – mer mat

    04 november 2015

    Naturvårdsverket bjuder in dig på kommunen (exempelvis miljöstrateg eller kostchef ) till ett webbinarium om matsvinn. Webbinariumet sker under......

  • Ett stort kliv för klimatet

    04 november 2015

    Regeringen har beslutat om ett nytt statligt klimatinvesteringsstöd, satsningen heter Klimatklivet . Stödet ska gå till klimatinvesteringar på loka......

  • SM i skolmat 2016 - coming up

    04 november 2015

    Nu i dagarna skickar SkolmatsGastro ut de nya reglerna för SM i skolmat 2016.

  • Ulrika ny expert på Ung Livsstil

    04 november 2015

    Ulrika Brunn, verksamhetsledare på Skolmatsakademin, är en av hemsidan Ung Livsstils  nya experter. Ulrika Brunn är dietist och hon kommer bland......

  • Skolkockar på vift!

    30 september 2015

    Utöver det ordinarie programmet med aktiviteter i höst så samordnar Skolmatsakademin även utbyten mellan måltidsverksamheterna i fyra kommuner;......

  • Jamie Oliver förklarar krig mot sockret

    30 september 2015

    Jamie Oliver är återigen ute på uppdraget att rädda Storbritanniens folkhälsa. Det har nu gått 10 år sedan han tog sig an skolmaten, vad ska han hitta...

  • Läskig Pumpa

    Varning för läskig läsning!

    30 september 2015

    Nu är vår nya bordsryttare här - lagom till Halloween och den allra läskigaste högtiden på året!

  • Låt eleverna upptäcka maten med alla sinnen

    30 september 2015

    Hur smakar en citron? Vad händer om jag håller för näsan när jag äter en bit päron? Hur påverkar synen smaken på maten? Nu lanserar Livsmedelsverket e...

  • "Hur gör ni?" Om andel ekologiska livsmedel

    30 september 2015

    "Hur redovisar vi egentligen andel ekologiska livsmedel? Gör alla lika?" Här kommer svaret på hur kommunerna i Skolmatsakademins gör idag!

  • Ny forskning om skolluncher!

    30 september 2015

    Ny forskning visar att det finns klara fördelar med att eleverna får längre tid på sig att äta skollunch. Det påverkar nämligen deras matvanor!

  • Seminarietips

    30 september 2015

    Nu anordnas en inspirationsdag kring upphandling av kött! Intresserad? Dagen landar i Göteborg den 22 oktober.

  • Kostpolitiska program i Västra Götaland

    25 augusti 2015

    Under hösten 2014 arbetade Skolmatsakademins praktikant, Antonia Andersson för att sammanställa de kostpolitiska program som fanns tillgängliga hos nä...

  • Låt de goda berättelserna leva!

    25 augusti 2015

    Skolmatsakademin berättar, i sex korta filmer med personliga berättelser, om vad skolmåltider i Västra Götaland betyder för oss. Vi berättar om det li...

  • Full koll på hösten

    25 augusti 2015

    Du har väl inte missat att Skolmatsakademins aktivitetsprogram för hösten 2015 ligger uppe. Fritt fram att anmäla sig till alla våra event. Först ut ä...

  • Minskat matsvinn - vad nytt?

    25 augusti 2015

    Mätningar av svinn i storkök har visat att det inte är ovanligt att 15-20% av maten som lagas kastas bort. Men hur ska vi göra för att bli bättre? Två...

  • Matnyttiga dagar med Livsmedelsverket

    25 augusti 2015

    Livsmedelsverkets årliga Mat- och måltidskonferens arrangeras i år i dagarna fyra. 9-12 november 2015 är datumen du gör bäst i att boka in redan nu!

  • Efterlyser användare av Hej Skolmat!

    25 augusti 2015

    Livsmedelsverket kommer gärna i kontakt med användare utav Hej Skolmat! Det är nämligen dags att utvärdera, förbättra och utveckla konceptet.

  • En kär knöl - tips från Härryda

    25 augusti 2015

    Under sommaren är vi ett par personer i nätverket som har diskuterat POTATIS! Här delar vi med oss av några fördelar kring oskalad potatis

  • Nu blir det lätt att välja rätt med ny klimatdatabas

    25 augusti 2015

    Att kunna klimatberäkna sina offentliga måltider, på ett praktiskt och smidigt sätt som inte kräver merjobb, har länge varit ett önskemål på många kom...

  • Och vinnarna är

    28 april 2015

    Andreas Svärdhagen och Karl Jonsson heter vinnarna i vår tävling som under våren har varit öppen för pedagoger.

  • Spännande resetips!

    18 mars 2015

    Missa inte De offentliga måltidernas dag i Almedalen

  • En glad Kinnekullegris

    18 mars 2015

    Närmaste falukorven Enligt principen från jord till bord har närproducerad falukorv för första gången serverats i alla skolrestauranger och äldreboend...

  • Örebro län avrundar projekt för hållbara måltider

    18 mars 2015

    Under 2014 satsade Örebros län på projektet Hållbara måltider, som har verkat för att göra de offentliga måltiderna i länet mer klimatsmarta. 50 perso...

  • Brunnsboskolan

    Stort grattis till bästa Matglädjeskola Arla Guldko 2015

    18 mars 2015

    Var står matglädjen som högst? I Brunnsboskolan, Norra Hisingen så klart! Läs om vinnaren i Arla Guldko 2015.

  • En tidig önskelista

    18 mars 2015

    Matprat med beslutsfattare Livsmedelsverket har nu presenterat en önskelista till beslutsfattarna för att göra skolmåltiden till ett pedagogiskt verkt...

  • Köttguiden 2015

    Köttguiden 2015

    18 mars 2015

    Grönlistad gris – nu finns den! Visst känner du till Världsnaturfondens fiskguide som publiceras varje år? Nu inför WWF en motsvarande Köttguide där ...

  • Mer inspiration

    18 mars 2015

    5 år och redan veckans kock. Möt Edvin i förskoleköket!

  • PAPPERSKORG

    Olagligt att kasta mat

    18 mars 2015

    Nu har det blivit olagligt att kasta mat I varje fall om du driver livsmedelsbutik i Frankrike.

  • Linas bästa tips

    Måltidspedagogik

    18 mars 2015

    Ju mindre kockar, desto speciellare soppa. Läs Linas tips för en god köksupplevelse.

uiqt|wB}tzqsi5jz}vvH{x5{m}tzqsi5jz}vvH{x5{muiqt|wB}tzqsi5jz}vvH{x5{m}tzqsi5jz}vvH{x5{muiqt|wBxw{|H%vozmoqwv5{mxw{|H%vozmoqwv5{m