Kärraskolans hemlagade lasagne

2,5 kg lasagneplattor Gastronorm

Kärraskolan serverar lasagne

10 kg nötfärs

2,5 kg tärnad rå lök

5 kg krossad tomat

1 kg tomatpuré

5 liter färdig köttbuljong

Kryddor: Oregano, salt, svart- och vitpeppar, vitlök

8 liter mjölk

2 liter grädde

1 kg ostcreme

Red av med maizena

Ca 3 kg gratängost

  • Bryn lök och nötfärs och gör en god köttfärssås
  • Gör den vita såsen
  • Varva: Ostsås, plattor, köttfärs, plattor, ostsås och köttfärs, plattor och sist ostsås med gratängost överst. Strö ev oregano på toppen.
  • Gratinera i ugnen på 150 grader ca 30-45 minuter

Räkna med 20-25 portioner per bleck.

(OBS! Alla mängder är cirka mängder…)

uiqt|wB{swtui|{isilmuqvH{x5{m{swtui|{isilmuqvH{x5{muiqt|wB}tzqsi5jz}vvH{x5{m}tzqsi5jz}vvH{x5{muiqt|wBxw{|H%vozmoqwv5{mxw{|H%vozmoqwv5{m