Reportage

 2 juli 2014

5 minuter kulturpolitik med Lars Nordström

Kulturen är en del av livet och utvecklar oss som människor säger Lars Nordström kulturnämndens 2:e vice ordförande. Projektet El Sistema skulle han vilja se växa så att det når hela Västra Götalandsregionen.

 

2 juli 2014

5 minuter kulturpolitik med Lena Bjurström

Alla ska ha möjligheten att utöva kultur oavsett vem man är och vilket funktionshinder har säger Lena Bjurström

 

25 juni 2014

5 minuter kulturpolitik med Jenny Broman

Jenny Broman ser att enklare för unga att söka pengar gör att deras engagemang inte försvinner

 

18 juni 2014

5 minuter kulturpolitik med Henrik Ekelund

Henrik Ekelund ser att kulturens stora utmaning är att vara tillgänglig för alla i Västra Götaland, oavsett var du bor. Kulturen kan vara en tillväxtfaktor som ibland underskattas. Ett gott exempel är filmindustrin som ligger Henrik varmt om hjärtat.

 

11 juni 2014

5 minuter kulturpolitik med Kristina Carlsson

Kristina Carlsson brinner för kulturarv och barn och unga. I del tre av "5 minuter kulturpolitik" möter vi henne i Ytterby kyrkoruin.

10 juni 2014

Carolina Falkholt får Västra Götalandsregionens kulturpris 2014

Sedan 2004 delar Västra Götalandsregionen ut kulturpriset för att uppmärkasamma en framstående insats i kulturlivet. Årets kulturpristagare är Carolina Falkholt. Priset delades ut i samband med regionfullmäktige den 10 juni 2014.

 

4 juni 2014

5 minuter kulturpolitik med Alex Bergström

Alex Bergström är kulturnämndens ordförande och intresserar sig för frågor som vidgat deltagande och folkbildning. Filmen är del två i serien "5 minuter kulturpolitik".

 

28 maj 2014

5 minuter kulturpolitik med Anna Sibinska

Anna Sibinska är först ut i filmserien "5 minuter kulturpolitik" där du inför valet i september möter ledamöter från alla partier som är representerade i Västra Götalandsregionens kulturnämnd.

 

11 november 2013

Med baktakt i Indien

Två gånger varje år kan artister från Västra Götaland söka stipendium för att resa utomlands. Reggaebandet Bellaroush sökte och fick stipendium 2012 och deras resa gick till Indien. Därifrån kom de hem med massor av inspiration och kontakter för fortsatta samarbeten.

 

25 november 2013

Mikrofinansering

Mikrofinansiering bygger på att många små investeringar från privatpersoner möjliggör nya projekt. Västra Götalandsregionens kulturnämnd har valt att prova metoden i två år och satsar 200 000 kronor årligen.

 

1 november 2013

Gästateljén i Skärhamn 2013

Varje år erbjuds konstnärer från Kina och Mexico möjlighet att söka stipendier för att komma till Nordiska Akvarellmuseet i Skärhamn. Nando Murio är illustratör, gatukonstnär och skulptör från Querétaro i Mexico. Under hösten 2013 tillbringar han tre månader i Skärhamn tack vare Västra Götalandsregionens internationella gästateljéprogram.

 

24 september 2013

Västra Götalandsregionens kulturpris 2013

Sedan 2004 delar Västra Götalandsregionen ut kulturpriset för att uppmärkasamma en framstående insats i kulturlivet. Årets kulturpristagare är Håkan Hellström. Priset delades ut i samband med regionfullmäktige den 24 september 2013.

 

18 september 2013

Kulturnämndens budget 2014

18 september antog kulturnämnden budgeten för 2014. Två stora nyheter är läsfrämjande insatser riktat mot regionens mindre kommuner och en satsning på kultur i vården. I filmen kommenterar nämndens ordförande Alex Bergström (S) och oppositionens Lars Nordström (FP) budgeten.

 

13 september 2013

Överenskommelse med den sociala ekonomin

På uppdrag av Regionstyrelsen arbetar Västra Götalandsregionen för att nå fram till en överenskommelse som stärker samarbetet med den sociala ekonomin. 
Här kan du läsa mer om arbetet med överenskommelsen.

 

29 april - 1 maj 2013

CHARTS Workshop om kvalitetskriterier

Sedan 2012 deltar Västra Götalandsregionens kulturnämnd i ett av EU:s Interreg IVC-projekt, CHARTS. Projektet handlar om att genom europeiskt samarbete stärka och utveckla kulturturismen utifrån en rad tematiska områden. Ett av dessa är kvalitetskriterier, vilket är Västra Götalandsregionens särskilda ansvarsområde. Vid en workshop i Göteborg april-maj 2013 deltog även projektets övriga partners för att arbeta med frågan.


1 januari 2012

Rätt att vara med - om barn och ungdomars kultur

Barn och ungdomar har rätt att vara med och påverka. Barn och ungdomar har också specifik kunskap som utgör en viktig resurs i samhällsutvecklingen. För samhällets offentliga institutioner och föreningslivet handlar det framförallt om att flytta fokus i arbetet från det traditionella ”för och om” till en kultur ”av och med”. Såväl mötet med kultur och idrott som möjligheterna till eget utövande är väsentligt för individens utveckling. Alla har dock inte samma utgångsläge.

Följ oss live!

Missa inga filmer!

Prenumerera på vår Youtube-kanal www.youtube.com/user/vgrkultur.
Där hamnar alltid våra senaste filmer och du kan dela, kommentera etc.
Våra livestreams kör vi genom www.bambuser.com/channel/vgrkultur

uiqt|wBqvnw5s}t|}zH%vozmoqwv5{mqvnw5s}t|}zH%vozmoqwv5{muiqt|wBrwvi|piv5vm{mtzw|H%vozmoqwv5{mrwvi|piv5vm{mtzw|H%vozmoqwv5{muiqt|wBxw{|H%vozmoqwv5{mxw{|H%vozmoqwv5{m