Så här blir du miljöombud

Martina Persson, miljöstrateg håller intern utbildning för miljöombud på Regionservice. Foto:Peter Wennberg

Vi behöver fler miljöombud som ett stöd i verksamheternas lokala miljöarbete på Västra Götalandsregionens egna arbetsplatser. 

Vi erbjuder en intern utbildning för nya miljöombud (tidigare kallade miljöinformatörer) inom primär- och tandvård. För att gå utbildningen till miljöombud omkrävs att du har fått klartecken från din chef. Du ska tidigare minst ha gått en grundläggande miljöutbildning.

Utbildningar

Vi anordnar kurser som vänder sig till miljöombud inom primär- och tandvård som inte tidigare har deltagit i utbildning för miljöombud/miljöinformatörer (exempelvis på Fristads folkhögskola). Utbildningen är öppen även för privata vårdgivare inom VG primärvård.

Utbildningsmaterial för arbetsplatsen

Nedan kan du beställa vårt studiehäfte "Miljöarbete på vår arbetsplats - med exempel från vården" och handledningen som hör till. Det kan användas om ni ska hålla en miljöutbildning på din arbetsplats, eller diskuterar miljöfrågorna på arbetsplatsträffar.

Beställ/hämta infomaterial

uiqt|wBuqtrwH%vozmoqwv5{muqtrwH%vozmoqwv5{muiqt|wBpmtmvi5t5vqt{{wvH%vozmoqwv5{mpmtmvi5t5vqt{{wvH%vozmoqwv5{muiqt|wBqvnw5uqtrwH%vozmoqwv5{muqtrwH%vozmoqwv5{m