Delandeekonomi temat för årets Göteborgspris

 Preisceremoni

Delande av resurser och information i en megastad. Park Won Soon, borgmästare i Seoul är årets mottagare -  på temat delandeekonomi - av The Gothenburg Award for Sustainable development, på svenska Göteborgspriset för hållbar utveckling.

Genom årets tema visas de möjligheter som ägo-delande och informations-delande har för att bidra till en hållbar utveckling. Göteborgspriset för hållbar utveckling går 2016 till sydkoreanen Park Won-Soon, borgmästare i Seoul, en av världens första sharing cities. Han har bland annat utvecklat olika former för delande av resurser som effektivare transporter, allmänna lokaler, och bostäder, information och utbildning.

På grund av läget i Seoul ersatte vice borgmästaren Gyoung Gee Liu pristagaren vid ceremonin den 17 november.

Läs mer om hur man arbetar med delandei Seoul

Seminarium Delandeekonomi och entreprenörskap 16 november

Onsdag 16 november, dagen före prisutdelningen höll Västra Götralandsregionen ett gemensamt program som en del av firandet av priset. Detta seminarium satte fokus på möjligheterna med delandeekonomi och entreprenörskap. Bland annat berättade Seouls vice ordförande om de metoder och insatser som man gör för ett vara en delande stad.

Programmet för seminariet Delandeekonomi och entreprenörskap 16 november

Mer om Göteborgspriset 

Gothenburg Award eller Göteborgspriset för hållbar utveckling delas varje år ut till personer eller organisationer som gör betydelsefulla förändringar för en hållbar värld.

Västra Götalandsregiones miljönämnd är en medfinasiär.

Göteborgspriset drivs som en förening med en styrelse som består av Göteborgspolitikerna Ulf Kamne, Helene Odenjung och Ann-Sofie Hermansson, miljönämndens ordförande i Västra Götalandsregionen Kristina Jonäng, finansmannen Carl Bennet samt VD för Andra AP-fonden, Eva Halvarsson.

 

 

Detta hänedr i Seoul

Kontakt

Birgitta Nilsson, processledare hållbar produktion och cirkulär ekonomi
 
Telefon 010-441 40 35, mobil 0703-38 50 75

Hanna Katarina Nyroos social ekonom
  0768-44 75 92

 

 

uiqt|wBjqzoq||i5r5vqt{{wvH%vozmoqwv5{mjqzoq||i5r5vqt{{wvH%vozmoqwv5{muiqt|wBpivvi5v%yzww{H%vozmoqwv5{mpivvi5v%yzww{H%vozmoqwv5{muiqt|wBuqtrwH%vozmoqwv5{muqtrwH%vozmoqwv5{muiqt|wBpmtmvi5t5vqt{{wvH%vozmoqwv5{mpmtmvi5t5vqt{{wvH%vozmoqwv5{muiqt|wBqvnw5uqtrwH%vozmoqwv5{muqtrwH%vozmoqwv5{m