Livsmedel och miljö

www.vgregion.se/livsmedel

  

Livsmedel är en viktig fråga i Västra Götalandsregionens arbete för miljömässigt hållbar utveckling. Därför prioriterar vi ekologiska och klimatsmarta livsmedel. Närproducerat ger särskilda mervärden för matföretag och besöksmål i Västsverige. 

Västra Götalandsregionen vill främja projekt för utveckling och samarbete mellan intressenter i Västra Götaland. Genom finansiering via vårt program inom livsmedel fokuserar vi på insatser där vi ser behov och möjligheter.

Program för livsmedel och gröna näringar 2017-2020

Västra Götalandsregionens program ska bidra till:

  • stärkt innovationskraft i Västra Götaland genom samverkan mellan näringsliv, forskning och offentlig sektor
  • mer hållbar livsmedelsproduktion för att möta utmaningar inom klimat- och miljöområdet och för att möta ökande kundkrav
  • ökad sysselsättning med fokus på kompetensförsörjning, branschens attraktivitet och utveckling av små och medelstora företag
  • mer hållbar konsumtion av livsmedel för att främja folkhälsa och minska miljöpåverkan.

 Västra Götalandsregionens program för hållbar utveckling 2017-2020

Är du nyfiken på ekologisk mat? Maten och miljön Västra Götalandsregionen satsar ekologiskt
Skolmatsakademin Skolmatsakademin

- nätverk för inspiration och ökad kompetens

Lokalproducerat i Väst Lokalproducerat i Väst

- främjar handel av lokalproducerade livsmedel inom Västra Götaland.

Miljöavdelningens nyhetsbrev Miljöavdelningens nyhetsbrev

Läs om miljöinsatser i Västra Götaland

Göteborgs botaniska trädgård - en del av Västra Götalandsregionen

uiqt|wBuqtrwH%vozmoqwv5{muqtrwH%vozmoqwv5{muiqt|wBpmtmvi5t5vqt{{wvH%vozmoqwv5{mpmtmvi5t5vqt{{wvH%vozmoqwv5{muiqt|wBqvnw5uqtrwH%vozmoqwv5{muqtrwH%vozmoqwv5{m