Unik recyklad klädkollektion lanseras i samarbete med Re:textile

Slitna jeans kan tas isär och bli nya plagg med hög modegrad.

I mars lanserar Lindex Re:Design, en kollektion av exklusivt upcyclade produkter som har designats om och blivit omgjorda i Borås i samarbete med Re:textile som ett led i att utforska nya innovativa och mer cirkulära sätt att arbeta.

Kollektionen består av sex plagg inom dam. Plaggen kommer ifrån Lindex Better Denim-plagg från tidigare säsonger, som har designats om och blivit omgjorda i Sverige. De ursprungliga plaggen har getts nya detaljer eller tagits isär och satts ihop för att skapa helt nya produkter.

-  Att förlänga livstiden genom att designa om dem till nya fantastiska plagg är verkligen ännu ett steg mot ett mer hållbart och resurseffektivt sätt att skapa mode!” säger Sara Winroth, Hållbarhetschef på Lindex.

-  Vårt mål på Re:textile är att bidra till en minskad konsumtion av resurser genom nya designprocesser och affärsmodeller, och vi är väldigt glada över att ha gjort detta projekt tillsammans med Lindex. -Att jobba med Lindex som partner, med deras starka mode och breda målgrupp, hjälper oss att ta redesign från nisch till en större marknad vilket verkligen kan göra skillnad” säger Adrian Zethraeus, projektledare på Re:Textile.

Re:textile drivs av Science Park Borås i samarbete med Marketplace Borås  och som finansieras av Boråsregionen Sjuhärads kommunalförbund och Västra Götalandsregionen inom programmet för cirkulärt mode och hållbara miljöer. Re:textile syftar till att utveckla design- och affärsmodeller för cirkularitet i textilindustrin.

Se pressmeddelandet från Lindex.

Läs mer om Re:Textile

Re:textile agerar som pådrivare och koordinator för företag i Västsverige som vill utveckla redesign. Vi bygger upp strukturer och kompetens för lokal produktion som försvunnit men som utvecklas igen i övergången till en cirkulär ekonomi. Tack vare att Re:textile utvecklar ett samarbete mellan småföretag som ex Syverket, Korallen, Nordiska etikettbolaget med flera äsom bidrar till att göra denna typ av satsningar möjliga. Vi är bara i början men ambitionen är att att vara en attraktiv samarbetspart och att tillsammans bygga en innovativ västsvensk arena där många småföretag kan bidra med olika tjänster.

Kontakt

Birgitta Nilsson
Processledare Hållbar produktion, cirkulär ekonomi
 
Telefon 010-441 40 35, mobil 0703-38 50 75

uiqt|wBjqzoq||i5r5vqt{{wvH%vozmoqwv5{mjqzoq||i5r5vqt{{wvH%vozmoqwv5{muiqt|wBuqtrwH%vozmoqwv5{muqtrwH%vozmoqwv5{muiqt|wBpmtmvi5t5vqt{{wvH%vozmoqwv5{mpmtmvi5t5vqt{{wvH%vozmoqwv5{muiqt|wBqvnw5uqtrwH%vozmoqwv5{muqtrwH%vozmoqwv5{m