Forum Västra Götaland 2012

- Det goda livet – för alla!?

Den 29 mars 2012 arrangerade Västra Götalandsregionen det tredje Forum Västra Götaland. Temat för dagen var socialt hållbar utveckling, en av tre dimensioner i Vision Västra Götaland – Det goda livet, den gemensamma visionen för utvecklingen i Västra Götaland.

Aaron Israelson

Aaron Israelson, chefredaktör på tidningen Faktum.

Krönika: Ett timmerhus på tre minuter

Aaron Israelson, chefredaktör på tidningen Faktum, delar med sig av sina intryck från Forum Västra Götaland och skriver om räkmackor, svåra politiker och dagens höjdpunkter.

Läs Israelsons krönika

Läs mer: Artiklar och bilder från dagen

Filmer: Se dagens föreläsningar och presentationer, och lyssna på vad några av deltagarna tänkte om dagen.

 

Hur gott är livet i Västra Götaland?

Regionrapport 2012

Vad är det som gör invånare nöjda med sina liv? Det handlar bland annat "Regionrapport 2012 - Nya utmaningar för Västra Götaland" om. I rapporten lyfts även tretton utmaningar fram. Rapporten presentareds under chefsanalytiker Tomas Ekbergs presentation.

 

Om Forum Västra Götaland

Forum Västra Götaland är ett årligt arrangemang i Västra Götalandsregionens regi och arrangerades första gången 2009. Det är en mötesplats för beslutsfattare inom kommuner, region, näringsliv, akademi och organisationer.

Konferensens tema varierar från år till år, men fokus ligger på gemensamma frågor som anknyter till Vision Västra Götaland – Det goda livet.

Visionen har tre dimensioner – den ekonomiska, den ekologiska och den sociala. Den första konferensen handlade om klimatstrategin för Västra Götaland, den andra gav en lägesrapport för visionsarbetet som helhet och den tredje konferensen har alltså fokus på socialt hållbar utveckling.

TwitterTwittrar du?

Använd gärna hashtaggen: #forumvg

Vision Västra Götaland - Det goda livet

Vision Västra GötalandVisionen för utvecklingen i Västra Götaland antogs 2005. Den togs fram i samverkan mellan Västra Götalandsregionen och kommunerna genom de fyra kommunförbunden Fyrbodal, Göteborgsregionen, Sjuhärad och Skaraborg, i dialog med en lång rad parter i övrigt – näringslivets och arbetsmarknadens organisationer, universitet/högskolor, statliga organ med flera.

Läs mer om Vision Västra Götaland

uiqt|wB&smvv%y5{|wtxmH%vozmoqwv5{msmvv%y5{|wtxmH%vozmoqwv5{muiqt|wB%wmjjzmlis|qwv5%vozH%vozmoqwv5{m%wmjjzmlis|qwv5%vozH%vozmoqwv5{muiqt|wBxw{|H%vozmoqwv5{mxw{|H%vozmoqwv5{m