Starta företag i Västra Götaland

www.vgregion.se/startaforetag

Har du nyligen startat ett företag eller funderar du på att starta? Västra Götaland behöver fler företag som kan bidra till att öka vår konkurrenskraft i ett internationellt perspektiv och för att skapa regional tillväxt.

Nedan hittar du ett antal organisationer i Västra Götaland som du kan vända dig till för att få kostnadsfri företagsrådgivning eller annan hjälp runt företagande, innovation och entreprenörskap.


Tillväxtverket och webbplatsen Verksamt.se

Tillväxtverket logtypeTillväxtverket erbjuder hjälp, bland annat i form av webbplatsen, www.verksamt.se, som informerar om det mesta man behöver veta om företagande, från steget innan till avveckling.

Hemsidor:

www.tillvaxtverket.se

www.verksamt.se


Nyföretagarcentrum - Rådgivning och starta eget dagar

Logo NyföretagarcentrumNyföretagarCentrum finns i hela Sverige. Gå in på deras webbsida via länken nedan för att hitta kontaktinformation för din kommun. Det första steget är normalt att boka in en tid för gratis rådgivning. NyföretagarCentrum arrangerar också starta eget dagar i samarbete med Skatteverket, Tillväxtverket med flera.

Hemsida: www.nyforetagarcentrum.se/


Almi Företagspartner Väst

Almi västAlmi Företagspartner Väst  finns i hela länet. Vänder sig främst till etablerade företag som vill ha hjälp med affärsrådgivning, företagsutveckling eller företagsfinansiering. De vänder sig även till innovatörer, dvs personer som har en idé som går att patentera och kommersialisera, med innovationsrådgivning och innovationslån.

Hemsida: www.almi.se/vast/


Almi IFS Väst - För dig med utländsk bakgrud 

Almi företagspartnerAlmi IFS Väst AB vänder sig främst till entreprenörer och nyföretagare med utländsk bakgrund. IFS har rådgivare med annan etnisk bakgrund än svensk som kan erbjuda rådgivning på ett 15-tal olika minoritetsspråk. Kontor finns i Göteborg och Borås. Rådgivare finns även vissa dagar hos Almi i Trollhättan och Skövde.

Hemsida: http://www.almi.se/ifs-radgivning


Connect Väst

Connect Väst logotypeConnect Väst har en satsning som kallas Språngbrädan. Språngbrädan riktar sig till entreprenörer med nystartade tillväxtföretag och erbjuder kostnadsfri tillgång till ett nätverk av personer med lång kommersiell erfarenhet. Genom detta får företaget tillgång till de nätverk som behövs för att få in kunskap, kompetens och kapital i företaget.

Hemsida: www.connectvast.se  


Coompanion - Starta företag tillsammans

CoompanionCoompanion finns i hela länet och ger rådgivning om affärsidé, företagsform, finansiering, samarbete och avtal när man vill samarbeta i sitt företagande. Rådgivningen, som är kostnadsfri, vänder sig både till personer som vill starta företag tillsammans och till befintliga företag som vill samverka med andra, så kallad företagssamverkan. Coompanion arbetar med alla företagsformer, men är särskilt kunniga på den kooperativa företagsformen, ekonomisk förening, som man kan använda sig av när man är minst tre personer per företag. Den ger samma skydd som aktiebolaget för den personliga ekonomin och insatsbeloppet är valfritt.

Hemsida: www.coompanion.se  


Drivhuset - För dig som studerar på högskola eller universitet

Drivhuset logotypeDrivhuset finns på fyra orter; Göteborg, Trollhättan, Borås och Skövde. Drivhuset vänder sig främst till studenter vid Göteborgs Universitet och de regionala högskolorna. Drivhuset erbjuder hjälp när det gäller att bedöma och utveckla affärsidéer.

Hemsida: www.drivhuset.se  


Hushållningssällskapet Väst - För företag inom jordbruk, odling och skogsbruk

HushållningssällskapetHushållningssällskapet vänder sig till den som vill starta eller driver näringsverksamhet på landsbygden inom till exempel jordbruk, skogsbruk, odling, livsmedelsförädling eller turism. Det finns tre hushållningssällskap i Västra Götaland: Sjuhärad, Skaraborg och Väst.

Hemsidor:


Kontakt:

Kontaktperson på Västra Götalandsregionen i frågor om nyföretagande.
Marie Sjövall
This is a mailto link

Telefon 031-63 09 87 
Mobil: 070-643 24 30   

Verksamt logtype

Verksamt.se är en portal för dig som driver eller vill starta företag.


Logtype Genvag.nu

Webplatsen Genväg hjälper entreprenörer och innovatörer i Västra Götaland att komma i kontakt med kostnadsfri rådgivning, att hitta finansiering och kompetensutveckling eller annan hjälp som behövs vid uppstart och utveckling av företag, eller vid utveckling av en idé.

www.genvag.nu


Fyra kvínnor om företagande

Se intervjuer om företagande.
Intervjuer med fyra av deltagarna på mötesplats om kvinnors företagande i Göteborg december 2010.


Tamara startade äventyrspark i Borås

Tamara Christmann, UpZone AB

Tamara Christmann, vd för UpZone AB, är en av de kvinnor som har startat företag med hjälp av de olika nätverk som finns i Västra Götaland.


Vi vill ha fler företag

Det här gör Västra Götalandsregionen för att det ska startas fler företag i regionen:

  • Ge anslag till organisationer som hjälper entreprenörer att starta och utveckla företag.
  • Påverka attityder till företagande.
  • Hjälpa nya företag med riskvilligt kapital i tidiga skeden.

Västra Götalandsregionen gör också särskilda insatser för att främja kvinnors och invandrares företagande. Det gör vi i samarbete med bland annat Tillväxtverket, Regionalt Resurscentra och Almi IFS Väst AB.

uiqt|wBuizqm5{rw%vittH%vozmoqwv5{muizqm5{rw%vittH%vozmoqwv5{muiqt|wB&smvv%y5{|wtxmH%vozmoqwv5{msmvv%y5{|wtxmH%vozmoqwv5{muiqt|wB%wmjjzmlis|qwv5%vozH%vozmoqwv5{m%wmjjzmlis|qwv5%vozH%vozmoqwv5{muiqt|wBxw{|H%vozmoqwv5{mxw{|H%vozmoqwv5{m