Yrkeshögskola

Bioenergi

Biologiska Yrkeshögskolan i Skara (BYS)

Västra Götalandsregionen driver Biologiska Yrkeshögskolan i Skara, BYS, som är regionens centrum för yrkeshögskoleutbildningar med flera framgångsrika utbildningar mot exempelvis: hovslagare, klövvårdare, agrotekniker,djurvårdare på utökad nivå, bioenergitekniker, ridlärare, hästföretagare och unghästutbildare.

BYS startade 1996 och var då en av de första skolorna i landet att bedriva yrkeshögskoleutbildningar och är nu Sveriges största yrkeshögskola inom de gröna näringarna.
Studenterna kommer från hela Sverige och utbildningarna som genomförs leder i mycket hög utsträckning till jobb eller företagande.

Den största delen av verksamheten finns på campusområdet i Skara, Uddetorp och Axevalla Travbana men skolan bedriver även distansutbildningar i Dingle (Trädgårdsmästare inom utemiljöer) och Svenljunga (Småskalig virkesförädling).


Besök BYS hemsida www.bys.nu där du också kan läsa mer om trädgårdsmästarutbildningen i Dingle och utbildningen Småskalig virkesförädling i Svenljunga 

Om yrkeshögskola

Yrkeshögskoleutbildning är en eftergymnasial utbildningsform som har utvecklats för att fylla nya behov på arbetsmarknaden. Utbildningarna drivs i nära samarbete med näringslivet, vilket är viktigt för utbildningarnas kvalitet och aktualitet. Innehållet förändras och anpassas ständigt efter näringslivets efterfrågan och är uppbyggda efter behovet i arbetslivet och är därför olika långa.

Visste du att...

...BYS har ett omfattande samarbete med näringslivet, Sveriges Lantbruksuniversitet och andra högskolor/universitet.

...BYS hovslagarutbildning är först i Sverige att bli kvalitetssäkrad av den europeiska hovslagarorganisationen EFFA. 

...BYS utbildningar finns inom lantbruk, bioenergi, djurvård, trädgård och hästnäringen.

...BYS agroteknikerutbildning är en av de äldsta KY/YH-utbildningarna i landet och startade 1996.

...BYS klövvårdsutbildning är den enda i sitt slag i hela landet.

...BYS erbjuder en utbildning till verksamhetsledare inom hästrelaterade näringar.

uiqt|wBuizk5pmzuiv{{wvH%vozmoqwv5{muizk5pmzuiv{{wvH%vozmoqwv5{muiqt|wB%wmjjzmlis|qwv5%vozH%vozmoqwv5{m%wmjjzmlis|qwv5%vozH%vozmoqwv5{muiqt|wBxw{|H%vozmoqwv5{mxw{|H%vozmoqwv5{m