Utbildningskliniken

Folktandvården Västra Götaland driver en utbildningsklinik i Göteborg. Där får tandläkar- respektive tandhygieniststudenter inom Göteborgs universitet sin kliniska utbildning.

Studenterna har stöd av sina handledare under tiden som de behandlar dig som patient. Våra handledare och lärare är mycket erfarna tandhygienister och tandläkare inom både allmäntandvård och specialisttandvård. Tandvården utförs av engagerade studenter och handledare i en trygg miljö med ett lugnt tempo.

Barn och ungdomar

För barn och ungdomar upp till 17 år är tandvården kostnadsfri. Här blir man omhändertagen av erfarna tandläkare och övrig personal som är vana vid att möta barn och ungdomar. Vi erbjuder allt från förebyggande tandvård till behandlingar.

Om du som förälder eller anhörig är osäker på språket, har en hörselskada eller talskada har du rätt till tolk utan kostnad. Meddela oss om att du vill ha tolk så ordnar vi det.

Är du vuxen och vill bli patient hos oss?

För dig som är vuxen utförs tandvården på utbildningskliniken till ett lägre pris. Att vara patient på kliniken tar längre tid än vanligt och du får därför betala mindre än på andra mottagningar inom Folktandvården.  

Så blir du patient hos oss

uiqt|wB5