Tandhygienist Helen Tolinsson

Varför ville du bli tandhygienist?
- Jag jobbade först som undersköterska men efter flera år i det yrket ville jag prova på något nytt, men ändå jobba med människor. Arbetet som tandhygienist verkade kul, självständigt och utmanande och jag har hittills aldrig ångrat mitt yrkesval.

Varför valde du att jobba i Folktandvården?
- Jag gjorde min praktik här under min utbildning och blev väldigt bra bemött, så jag trivdes direkt. Jag gillar också att Folktandvården Västra Götaland är en stor organisation med mycket kompetens.

Vad är det bästa med jobbet?
- Den direkta kontakten med patienterna. Jag får träffa personer i alla åldrar, från ett till hundra år och när jag kan stötta tandvårdsrädda, funktionsnedsatta och barn genom tandvårdsbehandling så känns det extra givande.

Hur vill du utveckla din yrkesroll?
- Under en period var jag på sjukhustandvården i Borås där jag jobbade med tandvårdsrädsla och svårt sjuka. Där skulle jag vilja göra mer, fördjupa och kanske forska inom ämnet. Jag känner mig absolut inte färdig.

Vad vill du säga till den som funderar på att bli tandhygienist?
- Att man får jobba självständigt samtidigt som man är i ett team. Man får också bra kontakt med patienterna och får träffa människor i olika livssituationer. Så jag kan absolut rekommendera yrket om man tycker om att jobba med människor och inspirera till god hälsa.


Helen Tolinsson

uiqt|wBqvnw5nwts|ivl%vizlmvH%vozmoqwv5{mqvnw5nwts|ivl%vizlmvH%vozmoqwv5{m