Tandläkare Avesta Hussein Haider

Varför ville du bli tandläkare?
- Under mitt sista år på gymnasiet fick jag så besvärlig tandvärk att jag sökte upp akuten en helg. Jag blev så fascinerad av att tandläkaren kunde hjälpa mig så att jag blev smärtfri samma dag. Dagen efter bestämde jag mig för att plugga till tandläkare.

Hur hamnade du på Folktandvården?
- Jag började med att läsa på tandläkarutbildningen i Aachen i Tyskland, där jag växte upp. Kärleken tog mig till Sverige år 2007 och sedan dess har jag jobbat på Folktandvården. Jag trivs bra här eftersom jag har många kollegor att jobba och diskutera tillsammans med, vilket är mycket lärande och stimulerande.

Vad är det bästa med jobbet som tandläkare?
- Att kunna hjälpa folk som har besvär och att bekämpa folks tandvårdsrädsla. Man är i permanent kontakt med människor och får inblick i det mycket känsliga område som munnen är.

Hur ser du på framtiden?
- Jag är fortfarande i början av min karriär och jag vet att det finns så mycket mer att utveckla, man behöver vara ”up to date” för att kunna ge patienten det allra bästa. Men även för mitt eget intresse måste jag se till att jag inte står stilla utan är i en ständig utveckling.

uiqt|wBqvnw5nwts|ivl%vizlmvH%vozmoqwv5{mqvnw5nwts|ivl%vizlmvH%vozmoqwv5{m