Folktandvården på plats under Partille Cup

I tisdags, den 6 juli, startade Partille Cup, den internationella handbollsturneringen för ungdomar, som har arrangerats i centrala Göteborg  varje sommar sedan sjuttiotalet. För åttonde året i rad är Folktandvården Västra Götaland med och kommer att finnas på plats med sin tandvårdsbuss. Bussen är bemannad med tandvårdspersonal som erbjuder deltagarna hjälp vid eventuella tandolycksfall.

Hela veckan

Under hela veckan kommer tandvårdsbussen stå placerad på Heden och vara öppen för alla cupdeltagare. Tandvårdspersonalen kommer även röra sig utanför bussen och prata med besökare om hur och varför man bör sköta sina tänder och svara på frågor.

Uppskattat

Folktandvårdens deltagande under handbollsturneringen är ett mycket ett uppskattat inslag med många besökare vid bussen. I år är det ett rekordår för Partille Cup med över 19 000 deltagare från länder som Danmark, Ryssland och Tyskland men också långväga gäster från Zimbabwe, Nigeria och Gabon. Folktandvården kommer också att finnas på plats under den stora fotbollsturneringen Gothia Cup som startar vecka 28.

uiqt|wB&