Folktandvården tar hand om tandolycksfall under Gothia Cup

18-24 juli arrangeras världens största ungdomsturnering i fotboll, Gothia Cup. Nästan 35 000 deltagare kommer att spela drygt 4500 matcher på 99 fotbollsplaner runt om i Göteborg. Självklart finns det då en risk att deltagarna kan skada sig och för åttonde året i rad kommer Folktandvården Västra Götaland att finnas på plats och ta hand om eventuella tandolycksfall.

Under hela veckan kommer Folktandvårdens tandvårdsbuss stå placerad på Heden bemannad med tandvårdspersonal och utrustad för att kunna erbjuda hjälp. Bussen är öppen för alla cupdeltagare och tandvårdspersonalen kommer även att finnas tillgänglig utanför bussen för alla besökare att prata munhälsa och ställa frågor.

Uppskattat deltagande

Folktandvårdens deltagande under turneringen är ett mycket uppskattat inslag med många besökare vid bussen som vill prata tandvård. Tandvårdspersonalen i bussen är vana att ta hand om patienter från olika kulturer och i år är det 61 nationer som deltar i Gothia Cup. Deltagarna är i vissa fall långväga gäster från länder som Syrien, Kongo, Laos, El Salvador men också från mer närliggande länder som Island, England och Österrike. Om olyckan skulle vara framme och de skadar sin mun så kan deltagarna känna sig trygga med att hjälpen snabbt är där.

uiqt|wB&