Frisktandvården firar tre år

2010-04-16

Det är dags att fira en stabil 3-åring som har växt över förväntan – idag är det 3 år sedan Frisktandvården infördes på bred front.
- Jag är mycket stolt över verksamheten och väldigt glad för allt engagemang och positiv respons från klinikerna, säger tandvårdschef Lotta Sundelin som är den som från tandvårdsledningen inom Folktandvården Västra Götaland som ansvarar för Frisktandvården.

Det var den 16 april 2007 som det genomfördes en gemensam kick-off för Folktandvården Västra Götaland och Frisktandvården lanserades.
- Införandeprojektet startade redan 2006 då vi jobbade med rutiner, programvaror, pilotklinik och frisktandvårdscoacher. Projektet har varit priviligerat när det gäller kompetens och resurser vilket känns väldigt bra, berättar Lotta Sundelin.

Nationell modell har gett draghjälp

De senaste 3 åren har driftsorganisationen jobbat vidare – inte minst med den nationella modellen för Frisktandvård som infördes under 2009.
- Vi har så mycket att vinna på att vi är enade nationellt, vi får fler som ansluter sig till frisktandvården i hela Sverige. Det är ett unikt erbjudande till våra kunder och hjälper oss att på ett väldigt tydligt sätt nå vår vision, fortsätter Lotta Sundelin.

Imponerande 66 170 avtal

Frisktandvården fortsätter alltså att utvecklas i snabb takt och är i dag uppe i över 66.000 avtal.
- Jag är medveten om att de administrativa delarna har ökat på klinik, särskilt i samband med den nya tandvårdsförsäkringen, säger Lotta Sundelin.
Folktandvården arbetar för att Frisktandvården skall bli en enklare modell för såväl våra kunder som medarbetare genom smidigare administration och kontakt med Försäkringskassan.
Driftorganisationen är till för att stötta och göra Frisktandvården ännu bättre. 
- Vi jobbar med flera delar som ekonomisk uppföljning och marknadsföring, avslutar Lotta.

uiqt|wB&