Ny webbplats lanserad

Med ny design, förbättrad tillgänglighet, lite moderna snitt och fylld med mycket mer information, så lanseras nu Folktandvårdens nya webbplats. Webbplatsen vänder sig till kunder och patienter samt till nätsurfare som vill veta mer om munhälsa. Den innehåller nu betydligt mer information om tandvård än tidigare, mycket hämtad från www.1177.se/vgregion.

– Det är också enklare för våra besökare att hitta våra mottagningar. Själva verktyget att söka efter våra kliniker är en central del på vår webbplats, berättar Rebecca Regstorp, informatör på Folktandvården Västra Götaland.
Den nya webbplatsen har arbetats fram tillsammans med Västra Götalandsregionen och designen känns igen rakt igenom. Folktandvårdens webbplats har många besökare varje år men nu ska den kännas ännu bättre och enklare att besöka.

Anpassad till målgruppen

Ledorden för den nya webbplatsen har under arbetet varit målgruppsanpassning och att bygga upp den utifrån besökarnas behov. Användarundersökningar har gjort och där har man kommit fram till en struktur som ska vara så anpassad för målgruppen som möjligt.
– Vi använder besökarnas språk i så stor utsträckning som möjligt. Därför kallar vi ett menyval för "Hitta mottagning" istället för "Hitta klinik", förklarar Rebecca Regstorp.

Tillgänglighet utifrån deras behov

Det nya på webbplatsen är också att besökarna nu har möjlighet att få svar på många frågor om tandvård, hitta sin mottagning via ett snabbt sökformulär och anmäla sitt intresse till frisktandvård direkt på mottagningssidan. Men en av de stora förbättringarna på webbplatsen är det omfattande tillgänglighetsarbete som har gjorts ute på mottagningarna runt om i regionen och som nu presenteras på varje mottagningssida.
– Besökarna kan nu gå in på hemsidan och läsa om hur väl mottagningen de vill besöka är tillgänglighetsanpassad utifrån just deras behov, säger Lars Eklind, planeringssekreterare på Folktandvården Västra Götaland och projektledare för tillgänglighetsanpassningen av alla tandvårds mottagningar.

 

uiqt|wB&