Satsning på 21-åringar på Internationella munhälsodagen 11 september

På lördag den 11 september har Folktandvården extra öppet med anledning av den Internationella munhälsodagen. Ett antal mottagningar runt om i regionen har bjudit in sina 21-åringar för undersökning och erbjudande om frisktandvårdsavtal.

En rad aktiviteter med fokus på unga människors tandhälsa äger rum i Sverige på lördag.
- I Västra Götaland har vi valt att bjuda in våra 21-åringar för undersökning, säger tandvårdschef Ann-Charlotte Sundelin. Med den förlängda barn- och ungdomstandvården är det vid 21-års ålder som det sista avgiftsfria besöket äger rum. För att ge unga möjligheten att fortsätta hålla munnen frisk genom hela livet uppmuntrar vi till att fortsätta de regelbundna undersökningarna hos tandvården. Ett sätt är att teckna frisktandvårdsavtal – tandvård till fast pris.  

Mer om Internationella Munhälsodagen

World Oral Health Day instiftades 2008 av tandläkarnas internationella samarbetsorganisation World Dental Federation, FDI. Syftet är att skapa ett gemensamt tillfälle att uppmärksamma betydelsen av oral hälsa globalt, regionalt och nationellt.

I Sverige firas World Oral Health Day - Internationella munhälsodagen lördagen den 11 september med en rad olika aktiviteter runt om i landet. I år används dagen till att lyfta fram unga människors tandhälsa

 

 

uiqt|wBvizpit{iv5swuu}vqsi|qwv{i%vlH%vozmoqwv5{mvizpit{iv5swuu}vqsi|qwv{i%vlH%vozmoqwv5{m