Välbesökt invigning i Alingsås

I fredags, den 12 mars, invigdes de nya lokalerna för Folktandvården Västra Götaland i Alingsås och 180 gäster tog sig dit för att nu fira att portarna slagits upp och se de nya fina lokalerna mitt i centrum.
– Det har gått jättebra och det är skönt att äntligen vara igång, säger Ulrika Nåfält, klinikchef.

På invigningen knöts ett tredelat band ihop istället för det klassiska bandklippandet. Detta för att symbolisera de tre mottagningar som nu kommer att husera tillsammans på de cirka 1400 kvadratmeterna under ett och samma tak. Det är de tidigare mottagningarna i Noltorp och Sörhaga som slås ihop och det är två allmäntandvårds- och tandregleringsmottagningar som nu samlokaliseras.
- Alla i Alingsås är på ett ställe och vi blir nu inte lika sårbara. Mot våra kunder kan vi också ge en bättre service då vi kan ha utökade öppettider samt en bättre servicenivå, menar Ulrika.

Invigning Alingsas

Anna Pilhall och Ulrika Nåfält var glada över den lyckade invigningen.

Stora fördelar

Att samlokaliseras på det här sättet har bara gett stora fördelar för personalen.
- Fördelen är ju att man hela tiden kan ta hjälp av varandra, ge konsultationer och allting blir ju mycket smidigare. Sedan är det ju jättetrevligt att samla alla tillsammans och det märks att vi blandar oss allt mer mellan avdelningarna, säger Anna Pilhall, överläkare och projektledare för tandregleringens flytt till lokalerna.
De nya ljusa och fina lokalerna är helt ombyggda för att passa de tandvårdsbehoven som mottagningarna efterfrågat och de har själva fått sitta ner med arkitekterna samt varit med och ”stajlat” rummen.
- Platsen är ju också helt perfekt. Vi på tandregleringen har ju mycket ungdomar som ska ha hjälp med tandställningar och liknande och nu kan de enkelt ta sig till oss så vi bara ligger ungefär 300 meter från centralen, fortsätter hon.

Invigningstal och lyckoönskningar
Invigning Alingsas

Lena Hult och Gunnar Eriksson fanns på plats för att inviga den nya mottagningen i Alingsås.

På invigningen kom många gäster och talen som hölls var flera. Tandvårdsstyrelsens ordförande Lena Hult samt Gunnar Eriksson, tandvårdsdirektör för Folktandvården Västra Götaland, fanns på plats och hjälpte till att inviga de nya lokalerna.
- Vi smygöppnade redan den 18 januari och har sedan dess kört på halvfart men nu slår vi upp portarna och är fullt manskap, säger Ulrika Nåfält.
Den stolta personalen på mottagningen i Alingsås fick under invigningen gå runt och visa upp sina nya rum till gästerna och hurraropen var många och likaså lyckoönskningarna.
- Det är så mycket folk så det är jättehäftigt och det är så kul att det blev så som jag och Ulrika så mycket såg framför oss när vi började, avslutar Anna Pilhall innan hon försvinner iväg för att ta emot nya gäster.

uiqt|wB&