Folktandvården Västra Götaland på Swedental och Riksstämman 2011

Redo att ta emot mässbesökare!Folktandvården Västra Götaland delade monter med övriga Folktandvårds-organisationer i Sverige

Den 17 november öppnades dörrarna till Swedental och Odontologisk Riksstämma i Stockholm. Totalt besöktes mässan av cirka 11 000 besökare och nära 200 utställare under tre dagar. Mässan är Nordens främsta mötesplats för dentalbranschen där besökare kan ta del av forskning, produktnyheter, utveckling och framtid.

Gemensam monter för Sveriges Folktandvårds-
organisationer

Sveriges Folktandvårdsorganisationer samlades i en gemensam monter. Folktandvården Västra Götaland fanns på plats med klinikpersonal och personal från HR-enheten.

- Det är ett hedersuppdrag att få representera regionen, säger Magnus Stjernberg, Folktandvården Svenljunga. En del Stockholmsstudenter är nyfikna på Västra Götalandsregionen då de har familj eller vänner här, så vi ska aldrig utesluta någon innan vi har talat med dem.

 -Swedental är ett roligt avbrott från vardagen, tycker Magnus Stjernberg och Malin Wallerius.

- Jag är med för första gången och det är jätteroligt! säger Malin Wallerius, Folktandvården Åmål. Framför allt har jag berättat för studenter om sommarskolan och att det finns information på vår hemsida om lediga tjänster och möjlighet till handledning.

Aktiv del av Riksstämman

Folktandvården Västra Götaland syntes även i flera programpunkter under Riksstämman. Eva-Karin Bergström, som arbetar på hälsoodontologiska enheten och är doktorand på avdelningen för cariologi på Odontologen, höll en rapport där hon presenterade sin forskning om fluorlackning i skolan.

- Fluorlackning i skolan är ett ämne som berör många och därför blev det många frågor, säger Eva-Karin. Det var positivt att få respons på det som man har jobbat med.

 

uiqt|wB&uizqi5m{5sizt{{wvH%vozmoqwv5{muizqi5m{5sizt{{wvH%vozmoqwv5{m