Folktandvården på KI:s arbetsmarknadsdag

Den 19 januari deltog Folktandvården Västra Götaland i Karolinska Institutets årliga arbetsmarknadsdag. Många studenter besökte montern och ställde frågor om hur det är att arbeta som tandläkare och tandhygienist och ville veta mer om Folktandvårdens populära sommarskola.  

Arbetsmarknadsdagen anordnades av Odontologiska föreningen och ägde rum på Karolinska Institutet i Stockholm. Alla studenter, både de som läser till tandläkare och tandhygienister, var lediga från studierna för att besöka mässan. Folktandvården Västra Götaland var såklart på plats för att träffa studenterna och berätta mer om hur det är att arbeta hos oss.

Folktandvården Västra Götalands monter.

Folktandvården Västra Götalands monter på arbetsmarknadsdagen i Stockholm.

Johan Hildingsson, tandläkare, och Camilla Larsson, tandhygienist, bemannade montern och svarade på frågor hela dagen. Dessutom träffade Berit Winell och Kennet Svensson från Folktandvårdens HR-avdelning ett tiotal tandläkarstudenter på termin 10 i enskilda möten för att berätta ännu mer om förmåner och villkor på Folktandvården Västra Götaland.
 

- Studenterna var väldigt intresserade av oss och det var ett högt tryck i vår monter hela dagen, berättar Camilla som arbetar som tandhygienist på Folktandvården Södra Ryd i Skövde, och fortsätter:

– Väldigt många kände till och ville ha en plats i vår sommarskola, det var roligt att höra. Och när vi berättade om vår satsning på lönetillägg i olika zoner blev många imponerade och tyckte att det lät väldigt bra.

Tävling på webben

I samband med arbetsmarknadsdagen ordnar Folktandvården Västra Götaland också en tävling på webben. Du som studerar till ett yrke inom tandvård kan vara med och tävla, senast den 31 januari. Du hittar tävlingen till höger på sidan.

 

uiqt|wB&zmjmkki5zmo{|wzxH%vozmoqwv5{mzmjmkki5zmo{|wzxH%vozmoqwv5{m