Folktandvården vill ha fler tandhygienister

I april var det dags för Svenska Tandhygienistföreningens årliga ”Tandhygienistdagar” på Svenska Mässan i Göteborg. Programmet innehöll både föreläsningar, inspiration, utställning och tävlingar. Folktandvården Västra Götaland visade upp sig som en tänkbar arbetsgivare både för nuvarande och blivande tandhygienister.  

Folktandvården Västra Götaland träffar tandhygienister på mässa.
Eva Andersson och Berit Winell marknadsför Folktandvården som arbetsgivare på mässa för tandhygienister i april

Antal tandhygienister per tandläkare år 2015 

Under dagen besöktes mässan av mer än 750 personer, de flesta redan etablerade tandhygienister från olika delar av Sverige. I Folktandvården Västra Götalands monter möttes besökarna av två tandhygienister; Eva Andersson som arbetar på Folktandvården Kungälv och Karin Ehrnlund som arbetar på Folktandvården Sandared utanför Borås samt Berit Winell från HR-enheten.  

– Vi fick en pratstund med besökarna och passade på att berätta om vad vi som organisation kan erbjuda. Många besökare var också med i en tipspromenad där varje monter hade en fråga. Vår fråga var vilket mål vi som organisation har när det gäller förhållandet antal tandhygienister/tandläkare år 2015. Svaret är 1:1, det vill säga att vi vill vara lika många tandhygienister som tandläkare, säger Berit.  

En av många aktiviteter

Tandhygienistmässan var en av många aktiviteter som HR-enheten anordnar i syfte att marknadsföra Folktandvården Västra Götaland som arbetsgivare. Under ett år besöks till exempel samtliga tandläkarhögskolor och även många tandhygienistutbildningar. Till sin hjälp i montern har HR-enheten ett antal personer från olika delar av verksamheten som mer ingående kan berätta hur det är att vara anställd hos oss.

– Våra ambassadörer gör ett lysande jobb. Det är så roligt att se att de är så stolta över sin arbetsplats och vill hjälpa till i det viktiga arbetet med att få fler att börja jobba här, avslutar Berit.

Frågor och mer information

Kontakta Berit Winell, HR-strateg, på e-post:   för frågor om Folktandvårdens rekryteringsaktiviteter.

uiqt|wBjmzq|5%wqvmttH%vozmoqwv5{mjmzq|5%wqvmttH%vozmoqwv5{muiqt|wB&zmjmkki5zmo{|wzxH%vozmoqwv5{mzmjmkki5zmo{|wzxH%vozmoqwv5{m