Jan Björklund på besök i Västra Götalandsregionen

Utbildningsministern ville veta hur man går från idé till färdig produkt eller innovation vid sitt besök på Gothia Forum den 4 maj.

Gothia Forum är en ny enhet för klinisk forskning inom Västra Götalandsregionen och fungerar som en mötesplats för alla som arbetar med klinisk forskning. På plats vid besöket var Folktandvårdens tandvårdschef Anders Molander som fick tillfälle att berätta mer om hur Folktandvården ska lyftas in i Gothia Forums verksamhet. 

Imponerad minister

- Min bild är att Jan Björklund var imponerad av Västra Götalandsregionens modell för samverkan kring klinisk forskning och vårt arbetssätt väcker uppmärksamhet i både Stockholm och andra delar av landet. Inom kort kommer representanter från Karolinska Institutet och Stockholms läns landsting för att titta närmare på hur regionen samverkar kring forskning i praktiken och det är väldigt roligt att vi i Västra Götaland är föregångare. Jag ser fram emot att forskning om tandvård lyfts in i Gothia Forum eftersom både vi på Folktandvården och Gothia Forum har mycket att vinna på samarbeta, säger Anders Molander.

Kontakt och mer information

Kontakta Anders Molander, tandvårdschef för forskning och utbildning, på e-post:  


 

uiqt|wBivlmz{5uwtivlmzH%vozmoqwv5{mivlmz{5uwtivlmzH%vozmoqwv5{muiqt|wB&zmjmkki5zmo{|wzxH%vozmoqwv5{mzmjmkki5zmo{|wzxH%vozmoqwv5{m