Lär känna våra medarbetare

Hos oss på Folktandvården Västra Götaland jobbar cirka 3000 kompetenta tandläkare, tandhygienister och tandsköterskor. En av dem är tandhygienist Mike Danforsen.

Hur kom det sig att du ville bli tandhygienist?
- Efter gymnasiet valde jag mellan en datautbildning eller något inom vård. Efter massa tankar valde jag till slut tandhygienistutbildningen för jag ville jobba med människor.

Fick du jobb direkt efter studierna?
- När jag tog examen 1997 fanns det inte så gott om jobb, men efter något år fick jag komma på intervju på Folktandvården i Kiruna. Det var maj men snön låg fortfarande kvar och jag frös i mina tunna vårkläder. Men trots det valde jag att flytta dit för jag ville verkligen börja jobba som tandhygienist!

Hur länge har du jobbat här på Folktandvården Västra Götaland?
- I cirka tre år. Men innan det har jag hunnit med att jobba på flera orter i Sverige, både som tandhygienist och klinikchef.

Vad är det bästa med jobbet som tandhygienist?
- Att få träffa patienterna! Jag lär mig något nytt varje dag eftersom varje patient är unik. Sen gillar jag Folktandvården som organisation där man har tillgänglighet till kunskap och bra ledarskap nära sig hela tiden.

Vad skulle du säga till den som funderar på att bli tandhygienist?
- Satsa! Många tror att det är ett ensidigt jobb, men det är precis tvärtom. Eftersom man träffar så många olika personer varje dag så blir det aldrig tråkigt.


uiqt|wB&{izi5xm||mz{{wvH%vozmoqwv5{m{izi5xm||mz{{wvH%vozmoqwv5{m