Nya regiondirektören Ann-Sofi Lodin på besök hos FolktandvårdenDen 1 oktober tillträdde Ann-Sofi Lodin som ny regiondirektör i Västra Götalandsregionen. Som en del i att skapa sig en bild av regionens verksamheter besökte hon nyligen Folktandvården.

Efter en första träff med tandvårdsledningen åkte Ann-Sofi Lodin till Folktandvården Olskroken i Göteborg där klinikchef Yvonne van der Heijde mötte upp. Yvonne visade upp kliniken för Ann-Sofi samtidigt som hon berättade hur verksamheten ser ut.

Mötet fylldes av många frågor från Ann-Sofi om allt från hur rutinerna med barntandvård ser ut, hur man jobbar med tandvård för hemlösa och hur kliniken arbetar efter 7-19-modellen, som är en speciell arbetsmodell där man jobbar i skift och där medarbetarna till viss del kan styra över sin egen tid.
 

Ann-Sofis intryck av Folktandvården

Vad är ditt första intryck av Folktandvården Västra Götaland?
- Att det finns ett stort engagemang och stolthet hos dem jag mött. Just stoltheten tror jag är nyckeln till en framgångsrik organisation.

Har du själv några egna erfarenheter av Folktandvården?
- Ja, mina barn har gått till Folktandvården i alla år, och själv har jag gått som kund hos Folktandvården Landvetter länge. Nu har jag precis flyttat, men naturligtvis kommer jag att välja en klinik hos Folktandvården!

Vad har du för förhoppningar med Folktandvården Västra Götaland inför framtiden?
- Att vi kan fortsätta jobba med förebyggande tandvård så att vi kan bevara det friska hos våra patienter. Sen tycker jag arbetet med att stärka varumärket är viktigt, både för våra kunder och för vår egen personal, speciellt vid behov av rekrytering.

Vad gav besökte på Folktandvården Olskroken dig?
- Det var väldigt roligt att se det engagemang och det kundfokus som fanns hos kliniken. Särskilt spännande var att lyssna på hur kliniken jobbar med tandvård för hemlösa och att personalen jobbar efter 7-19-modellen, som verkar vara ett bra sätt för personalen att planera sin egen tid.

uiqt|wB&{izi5xm||mz{{wvH%vozmoqwv5{m{izi5xm||mz{{wvH%vozmoqwv5{m