På jakt efter nya tandläkare

Med en rejäl dos information och erbjudande om jobb har Folktandvården Västra Götaland träffat tandläkarstudenter i Göteborg och Malmö. Över 30 av studenterna visade direkt intresse av att jobba här.


 

 

 

 

 

 

 

 


  Kennet Svensson informerar.

Folktandvården Västra Götaland reser runt i Sverige för att träffa studenter och informera om hur det är att jobba här. Senast var det Göteborg och Malmös tandläkarutbildningar som fick besök.

- Det är roligt att träffa studenterna och det känns kul att flera har visat intresse av att jobba hos oss, säger Kennet Svensson, utvecklingssekreterare på Folktandvården.

Handledningsprogram som nyanställd

De studenter som Folktandvården träffade i Malmö och Göteborg går den 10:e och sista terminen på tandläkarutbildningen. Snart ska de söka jobb och i det valet står det mellan privata mottagningar eller Folktandvården. Där tror HR-strategen Berit Winell att Folktandvården lockar med en trygg och bra miljö, stor organisation och möjlighet till forskning. 

- De första tre åren som nyanställd hos oss får man också gå ett handledningsprogram. Det innebär att vi inte lägger så stor press på dem den första tiden, utan premierar istället att man stannar kvar hos oss, säger hon.

Fler besök

Under våren har Folktandvården träffat studenter i Umeå, Stockholm, Göteborg och Malmö och fler besök kommer det att bli. Vill du träffa Folktandvården och få svar på vad vi har att erbjuda finns vi på plats följande datum: 

Sammanhang

Plats

Datum

Tandhygienistmässa Göteborg 11-12/4
Tandhygienistdag Karlstad 25/5
Träff för tandläkarstudenter Umeå 26/5

 

uiqt|wB&{izi5xm||mz{{wvH%vozmoqwv5{m{izi5xm||mz{{wvH%vozmoqwv5{m