Prodentus införs för handel av tandteknik

 Tandläkare Ann von Essen beställer tandteknik via webben.

Under 2011 införs webbprogrammet Prodentus för anställda på vissa delar av Folktandvården Västra Götalanda. Systemet ska göra det lättare för tandläkare att handla in tandteknik.

Prodentus började testas 2008 på några få utvalda kliniker i Folktandvården Västra Götaland och efter en utvärdering ska det nu introduceras på flera ställen i regionen.

- Många tycker att Prodentus underlättar i vardagen. Till exempel hämtas elektroniska samlingsfakturor direkt till ekonomisystemet för automatisk betalning, säger Björn Johansson, klinikchef i Färgelanda och projektledare för införandet av Prodentus.

Andra fördelar med Prodentus är att man får en omedelbar jämförelse av pris och kvalitet, bättre kommunikation med laboratorierna och en bra överblick på hur mycket som beställs, av vem och hur mycket det kostar.

Fler funktioner på gång

Prodentus utvecklas också för fler funktioner i framtiden. Bland annat testar man en funktion där man kan jämföra leveranstider för olika labb och få en varning om man väljer ett färdigdatum som innebär kortare leveranstid än vad som utlovats.

- Dessutom är en ritfunktion under utveckling där man ska kunna rita på tandbilder och digitala foton och föra över de redigerade bilderna till laboratorier, säger Björn Johansson.

uiqt|wB&{izi5xm||mz{{wvH%vozmoqwv5{m{izi5xm||mz{{wvH%vozmoqwv5{m