Årets sommarskolestudenter på plats

Tandläkarstudenterna i Folktandvårdens sommarskola är på plats. Möt Aron Ascher, som deltar i sommarskolan för fjärde gången, på Folktandvården Södra Ryd i Skövde.

Aron Ascher

Aron trivs på Folktandvården Södra Ryd i Skövde.

- Det är väldigt go stämning här på kliniken och det är lätt att få hjälp av kollegorna här. Jag har varit här två somrar tidigare och trivdes så bra att jag önskade få komma hit i år igen, säger Aron.

Aron har läst nio terminer och arbetar på tillfällig legitimation i sommar. Efter jul väntar arbetslivet på riktigt. 

- Med sommarskolan får jag mer rutin eftersom jag träffar så många fler patienter här än i skolan. När jag är färdig tandläkare kan jag tänka mig att söka jobb i Skövde. Det känns viktigt med stöd från kollegor i början och där verkar Folktandvårdens handledningsprogram bra. En annan faktor är vilka utvecklingsmöjligheter man får, berättar Aron.

Ger en bild av Folktandvården som arbetsgivare

De senaste åren har studenterna varit väldigt nöjda med sommarskolan i Folktandvården Västra Götaland . Förra året kunde 98 % tänka sig att rekommendera det till andra tandläkarstudenter. Även i år var söktrycket stort med 180 sökande till 77 platser.

- Sommarskolan är en viktig del i vårt rekryteringsarbete. Under den tid vi har studenterna hos oss får de en bild av hur det är att jobba på Folktandvården Västra Götaland. Överlag får studenterna en positiv bild av oss och många nyanställda har tidigare varit sommarskolestudenter, säger Berit Winell, ansvarig för Folktandvårdens sommarskola. 

Om sommarskolan

Folktandvården Västra Götaland erbjuder tandläkarstudenter praktik på våra kliniker. Studenterna får följa det dagliga arbetet och får en mentor till stöd. I sommar har vi studenter i följande kommuner:

Alingsås, Ale, Bengtsfors, Bollebygd, Borås, Dalsjöfors, Falköping, Fristad, Gråbo, Götene, Göteborg, Hamburgsund, Herrljunga, Hjo, Karlsborg, Kungälv, Kungshamn, Lilla Edet, Lidköping, Ljungskile, Lysekil, Mariestad, Munkedal, Mölndal, Nödinge, Orust, Partille, Skara, Skärhamn, Skövde, Stenungsund, Strömstad, Svenljunga, Trollhättan, Töreboda, Uddevalla och Ulricehamn.  

Frågor och mer information

Kontakta Berit Winell eller Margaretha Sandin på Folktandvårdens HR-enhet.

Berit nås på e-post:  
Margaretha nås på e-post:  

Läs mer

uiqt|wBjmzq|5%wqvmttH%vozmoqwv5{mjmzq|5%wqvmttH%vozmoqwv5{muiqt|wBuizoizm|pi5i5{ivlqvH%vozmoqwv5{muizoizm|pi5i5{ivlqvH%vozmoqwv5{muiqt|wB&zmjmkki5zmo{|wzxH%vozmoqwv5{mzmjmkki5zmo{|wzxH%vozmoqwv5{m